ΥΓΕΙΑ

Αποκτήστε ξανά το λευκό σας χαμόγελο, φυσικά!

αποκτήστε-ξανά-το-λευκό-σας-χαμόγελο-φ-35378

Χαμογελάστε άφοβα με τη βοήθεια μικρών κόλπων που θα βοηθήσουν την υγεία των δοντιών σας και κάτασπρο χρώμα τους να έρθει ξανά στην επιφάνεια.

Ένα λαμπερό χαμόγελο σε μια γυναίκα μπορεί να είναι ίσως και από τα πιο γοητευτικά χαρακτηριστικά πάνω της. Τροφές όμως και ποτά που καταναλώνουμε καθημερινά μετατρέπονται σε αιώνιο εχθρό του χαμόγελού μας. Μια κούπα καφέ για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας και ένα μικρό ποτηράκι κρασί στο τέλος της, μπορούν να καταστρέψουν τα λευκά δόντια που όλες θέλουμε.

Μικρά κι εύκολα tips μπορούν όμως να συμμαχήσουν μαζί μας στον αγώνα μας να επαναφέρουμε το ολόλευκο χαμόγελο μας με φυσικό τρόπο.

Το νερό είναι σωτήρας της υγείας μας. Μόλις με λίγες γουλιές νερού μετά το φαγητό μας βοηθούν να απομακρύνουμε τα υπολείμματα του φαγητού και τους επιφανειακούς λεκέδες από τα δόντια μας. Μη ξεχνάτε λοιπόν μετά το τέλος του κάθε γεύματός σας πιείτε λίγο νερό.

Τα φρούτα εκτός από απαραίτητα στοιχεία της μεσογειακής διατροφής, είναι και εξαιρετικά φυσικά συστατικά που θα αναδείξουν το πραγματικό χρώμα των δοντιών μας. Συγκεκριμένα, οι φράουλες περιέχουν μηλικό οξύ, το οποίο λευκαίνει τα δόντια, οπότε αρκεί να πολτοποιήσετε δυο μικρές φράουλες μαζί με μαγειρική σόδα.

Αφού τρίψετε το μείγμα ελαφρώς για ένα λεπτό πάνω στα δόντια σας, βουρτσίστε τα δόντια σας και ξεπλύνετε με άφθονο νερό, διότι οι φράουλες περιέχουν και αρκετά σάκχαρα, τα οποία θέλουμε να απομακρύνουμε από τη στοματική κοιλότητα.

Εκτός από τις φράουλες, οι φλούδες των πορτοκαλιών είναι το επόμενο φρούτο στο οποίο μπορείτε να εναποθέσετε ελεύθερα τις ελπίδες σας. Τα πορτοκάλια περιέχουν βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητα τόσο για τη σωματική μας ευεξία αλλά και για τη λάμψη των δοντιών μας. Τρίψτε την εσωτερική λευκή πλευρά της φλούδας ενός πορτοκαλιού στην επιφάνεια των δοντιών σας, ώστε να αντιμετωπίσετε την πλάκα και τη θαμπάδα.

Μαζί με τα φρούτα πάνε πακέτο και τα λαχανικά. Το καρότο ναι μεν είναι ένα υγιεινό σνακ, αλλά μπορεί να γίνει ο καλύτερος σας φίλος και όσον αφορά τη λάμψη των δοντιών σας. Καταναλώστε συχνότερα καρότα, θα καθαρίσουν και τις δύσκολες περιοχές ανάμεσα στα δόντια σας, θα διώξει τους λεκέδες και θα συμβάλλει στην πρόληψη της κακής αναπνοής.

Η εμφάνιση του ενεργού άνθρακα στην ομορφιά και την περιποίηση έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Θεωρείται πολύ αποτελεσματικός για τη φυσική λεύκανση των δοντιών, διότι βοηθά να αιχμαλωτίζει τις τανίνες που αφήνουν κυρίως τα ροφήματα που καταναλώνουμε μέσα στην ημέρα μας. Αραιώστε τον με λίγο νερό και τοποθετήστε τον για ένα με δυο λεπτά στην επιφάνεια των δοντιών σας, ξεπλένοντας το στη συνέχεια με άφθονο νερό.

in.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου