ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν εξετάσεις σε 8.000 παιδιά στη Μαγνησία

δωρεάν-εξετάσεις-σε-8-000-παιδιά-στη-μαγνη-206198

Σημαντικό είναι το έργο προσφοράς που αναπτύσσει το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε ενήλικες και σε περισσότερα από 8.000 παιδιά, μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης, στους οποίους πραγματοποιούνται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι δράσεις που αναπτύσσονται στα σχολεία θα συνεχιστούν και φέτος, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, προς όφελος πολλών παιδιών. Οι ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται στα παιδιά είναι, όπως προαναφέρθηκε, δωρεάν και εκτείνονται σε όλα τα σχολεία της Μαγνησίας.

Η ίδια δράση θα ξεκινήσει με πιο εντατικούς ρυθμούς στο προσεχές διάστημα, ενώ όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ιατρός Δημήτρης Κουτρούμπας, «μετρούμε το ύψος, το βάρος των παιδιών, τους κάνουμε καρδιογράφημα, εάν χρειάζεται, τα ακροαζόμαστε, τα εξετάζουμε ορθοπεδικά, παθολογικά, χειρουργικά, οφθαλμολογικά. Ελέγχουμε αν έχουν εμβολιαστεί, και γενικά παρέχουμε ιατρικές εξετάσεις, πάντα σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων».

Οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε περισσότερα από 2.000 παιδιά κάθε χρόνο στον Βόλο, την Αγχίαλο, τη Σούρπη, τη Ζαγορά, τα νησιά και γενικά σε όλη τη Μαγνησία.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για ενήλικες, στα γραφεία του Ερυθρού σταυρού, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, που περιλαμβάνουν καρδιογράφημα, μέτρηση της πίεσης, σπιρομέτρηση, εξετάσεις σακχάρου, χοληστερίνης ή αίματος, στο πλαίσιο της προσπάθειας κάλυψης των αναγκών του τοπικού πληθυσμού, εντελώς δωρεάν.

«Δεν διαθέτουμε ακτινολογικό μηχάνημα, οπότε δίνουμε οδηγίες, και όταν παρίσταται ανάγκη, παραπέμπουμε τους ασθενείς στους αρμόδιους συναδέλφους» επισημαίνει ο κ. Κουτρούμπας.

Κοντά στον άνθρωπο

Στον κύκλο των πολυεπίπεδων δράσεων που αναπτύσσονται, περιλαμβάνονται επίσης οι ομάδες των εθελοντών που επισκέπτονται σε τακτά διαστήματα το Γηροκομείο, το Ορφανοτροφείο, τις Ασπρες Πεταλούδες, τα ΚΗΦΗ, τα ΚΑΠΗ, τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων που ζητούν άσυλο, η οποία λειτουργεί στην Αγριά, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη για βοήθεια.

Στη δομή της Αγριάς, ειδικότερα, «υπάρχει καθημερινά εθελόντρια διδάσκουσα του δικού μας τμήματος, και όταν χρειαστούν ιατρική βοήθεια οι φιλοξενούμενοι, συνδράμουμε είτε εγώ, είτε πνευμονολόγος» επισημαίνει ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος.

Στο μεταξύ, θα προσφερθούν δέματα με είδη πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας ενόψει Χριστουγέννων και στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας του Ερυθρού σταυρού, για τη στήριξη όσων έχουν ανάγκη.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από το μπαζάρ του τοπικού τμήματος, θα αξιοποιηθούν για την αγορά τροφίμων, τα οποία θα διανεμηθούν σε περισσότερες από είκοσι οικογένειες. Το γιορτινό μπαζάρ θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του τοπικού τμήματος, Αναλήψεως με Γαμβέτα στον πρώτο όροφο, την επόμενο εβδομάδα, και όλα τα είδη που θα διατεθούν προς πώληση είναι έργα των εθελοντριών, οι οποίες στηρίζουν ολόψυχα το έργο προσφοράς που αναπτύσσεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου