ΥΓΕΙΑ

Τα ηρεμιστικά της φύσης: Τρεις τροφές που καταπολεμούν το άγχος

τα-ηρεμιστικά-της-φύσης-τρεις-τροφές-π-222781

Αν υπάρχει ένας «εχθρός» που παραμονεύει στην καθημερινότητά μας, αυτός είναι το στρες.

Οι ρυθμοί που τρέχουν ιλλιγιωδώς, η πίεση που ασκούν στην ψυχολογία μας οι αρνητικές συμπεριφορές, οι υποχρεώσεις και η κούραση είναι οι παράγοντες που ευνοούν το στρες και τη συνεχή παρουσία του στην καθημερινότητά μας.

Η διατροφή είναι παράγοντας-κλειδί που αυξομειώνει την ένταση του στρες στην ψυχολογία μας.

Τροφές με «κακούς» υδατάνθρακες, λιπαρά και υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη είναι «σύμμαχοι» του στρες, σε αντίθεση με τροφές που αποτελούν φυσικά αγχολυτικά. Οι τροφές, αυτές, με τις ευεργετικές τους ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της παρουσίας του στρες, προσφέροντας παράλληλα γευστική ευχαρίστηση.

Ποιες είναι οι τρεις τροφές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα με αυτές που καταπολεμούν το στρες με φυσικό τρόπο;

Κάσιους: Tα κάσιους είναι φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμινών και ανόργανων συστατικών, απαραίτητων για τη εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού. Περιέχουν ριβοβλαβίνη, θειαμίνη, νιασίνη, σίδηρο και μαγνήσιο. Η ουσία που περιέχουν και μπορεί να ηρεμήσει τον οργανισμό είναι η τρυπτοφάνη που ενισχύει την παραγωγή σεροτονίνης, την ορμόνη της χαράς.

Mαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα είναι μια από τις τοπ τροφές που καταπολεμούν το άγχος και μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδά του στον οργανισμό μας. Η σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά και υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο. Μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη και να απελευθερώσει ουσίες που αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό. H μαύρη σοκολάτα βοηθά ακόμα στον ύπνο αλλά και στη σεξουαλική διάθεση.

Bρώμη: H βρώμη είναι μια από τις τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες και ιδιαίτερα οι ακατέργαστοι έχουν ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. H βρώμη αποτελεί πηγή σιδήρου, μαγνησίου, μαγγανίου και φωσφόρου. Οι πολυφαινόλες που περιέχει έχουν αντιοξειδωτική δράση για τον οργανισμό και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος προλαμβάνοντας πιθανές βακτηριακές λοιμώξεις. Η βρώμη περιέχει φυτικές ίνες που μπορούν να ρυθμίσουν τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό.

[bovary.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου