ΥΓΕΙΑ

Τα περιττά κιλά επιδρούν αρνητικά στην πνευματική οξυδέρκεια

τα-περιττά-κιλά-επιδρούν-αρνητικά-στη-851206

Οι ηλικιωμένες γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν το πνεύμα τους σε εγρήγορση θα πρέπει να προσέχουν το βάρος τους, καθώς διαπιστώνεται σχέση μεταξύ επιβράδυνσης της πνευματικής λειτουργικότητας και των περιττών κιλών.

Όπως αναφέρεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Geriatrics Society, η Δρ Ντιάνα Κέργουιν από το Πανεπιστήμιο Northwestern του Σικάγο χρησιμοποίησε στοιχεία από την μελέτη Women”s Health Initiative, διαρκή μελέτη για τη νοσηρότητα και την θνησιμότητα των ηλικιωμένων Αμερικανίδων.

Συνέκρινε τον Δείκτη Μάζας Σώματος των γυναικών με τα αποτελέσματα τους σε τεστ πνευματικής οξυδέρκειας.

Το τεστ εξέταζε την μνήμη, την γραφή, τις ικανότητες χρονολογικού και διαστηματικού προσανατολισμού και την κριτική ικανότητα των γυναικών (65-79 ετών).

Μεταξύ των 8.745 μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών που είχαν συμπληρώσει το τεστ, κάθε μονάδα αύξησης του ΔΜΣ σήμαινε μείωση του σκορ στο τεστ μνήμης κατά μια μονάδα.

Ενώ το σκορ ήταν γενικά σε φυσιολογικά όρια, η προσθήκη βάρους σίγουρα είχε αρνητική επίδραση. Ακόμη και μια φυσιολογική αρτηριακή πίεση και η απουσία διαβήτη, τα περιττά κιλά αποτελούν ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για την πνευματική υγεία του ανθρώπου.

Το σημαντικό είναι οι ηλικιωμένες γυναίκες με παχυσαρκία, θα πρέπει αν συζητήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους τρόπους απώλειας βάρους.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου