ΥΓΕΙΑ

Συμπληρώματα διατροφής με αναβολικά και στρυχνίνη

συμπληρώματα-διατροφής-με-αναβολικά-851206

Συναγερμό σήμανε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για 11 φαρμακευτικά σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω του Διαδικτύου και περιέχουν επικίνδυνες ουσίες- από αναβολικά έως κάδμιο!

Οι ειδικοί επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το Ιντερνετ, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το προϊόν «SΧ Μale Εnhancement Ηerbal Supplement» το οποίο διακινείται πιθανώς και στην Ελλάδα μέσω Διαδικτύου, είναι νοθευμένο με την ουσία acetildenafil, σύμφωνα με ενημέρωση της αρμόδιας αρχής του Καναδά.

«Το συγκεκριμένο προϊόν που προωθείται ως φυτικό προϊόν και προορίζεται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας περιέχει την ουσία acetildenafil, χωρίς να αναφέρεται στην επισήμανση του προϊόντος. Η ουσία αυτή είναι ανάλογο της sildenafil, η οποία περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό», υπογραμμίζεται.

Τα σκευάσματα

Επιπλέον, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά την προσοχή των καταναλωτών για δύο συμπληρώματα διατροφής.

Το πρώτο που φέρει την ονομασία «Ηalodrol Liquigels», περιέχει την απαγορευμένη αναβολική ουσία δεϋδροεπιανδροστερόνη (DΗΕΑ), ενώ το «ReGenerate ΙGF-1 Ρrecursor» περιέχει την απαγορευμένη ουσία στρυχνίνη (δηλητηριώδης ουσία).

Επιπλέον, εντοπίστηκε κάδμιο στα μη γνωστοποιημένα από τον ΕΟΦ συμπληρώματα διατροφής «Vitalonga + Ζink 75» και «Vitalonga + Ζink 150».

Αντίστοιχα αναβολικά στεροειδή και προορμόνες εντοπίστηκαν στα μη εγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής «ΝΟVΕDΕΧ-ΧΤ», «ΑΝΙΜΑL ΡUΜΡ», «ΑΧΙS LΑΒS ΑDΙΡΟ-Χ», «ΑΝΑΒΟLΙC ΗΑLΟ», «4-ΑD», «DΗΕΑ 100 mg (ΒΙΟVΕΑ)».

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου