ΥΓΕΙΑ

Γλυκόζη πριν την ένεση στα μωρά

γλυκόζη-πριν-την-ένεση-στα-μωρά-851206

Τα μωρά πρέπει να τρώνε κάτι που να περιέχει ζάχαρη, αμέσως πριν κάνουν μια ένεση για κάποιο εμβόλιο, γιατί με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί ο πόνος τους και θα κλάψουν λιγότερο, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο, υπό τη δρα Ντενίς Χάρισον του Νοσοκομείου Παίδων, αναφέρουν ότι τα νεογέννητα είναι λιγότερο πιθανό να κλάψουν, αν τους δοθούν λίγες σταγόνες κάποιου ζαχαρώδους διαλύματος λίγο πριν την ένεση του εμβολιασμού. Κλινικές δοκιμές σε 1.000 εμβολιασμούς σε νήπια μέχρι ενός έτους έδειξαν ότι το διάλυμα γλυκόζης μειώνει κατά 20% κατά μέσο όρο την πιθανότητα κλάματος μετά την ένεση. Εκτός από το διάλυμα γλυκόζης, ανάλογο κατευναστικό αποτέλεσμα έχει και μισό κουταλάκι μείγματος σακχαρόζης και γλυκόζης.

Οι ερευνητές, συνιστούν στους γιατρούς να δίνουν στα παιδιά σακχαρόζη ή γλυκόζη πριν και κατά τη διάρκεια των εμβολιασμών, ώστε η όλη διαδικασία να γίνει λιγότερο οδυνηρή για τα μικρά παιδιά, τα οποία σε όλο τον κόσμο δεν θέλουν να κάνουν ένεση.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου