ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μετρήσεις σακχάρου και πίεσης από την ομάδα υγείας ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ

μετρήσεις-σακχάρου-και-πίεσης-από-την-231363

Την Τετάρτη στο Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, διοργανώνεται από την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ ημέρα προληπτικών εξετάσεων στο Κοινωνικό Κέντρο της Νέας Δημητριάδας (Αγ. Δημητρίου με Δ. Πολιορκητού, τηλ. 2421071291), την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου.

Οι δωρεάν εξετάσεις, αφορούν τους επωφελούμενους του Κέντρου και θα πραγματοποιούνται από τις 8:30 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα εξατομικευμένης συζήτησης και υποστήριξης από τα μέλη της Ομάδας Υγείας για θέματα πρόληψης, διατροφής και διαχείρισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ομάδα υγείας, 754.000 άτομα πάσχουν από διαβήτη, ενώ 634.000 έχουν διαταραγμένη ανοχή στη γλυκόζη (προ-διαβήτη). Το ανησυχητικό είναι ότι ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ, δηλαδή το 80-90% των περιπτώσεων στη χώρα μας, μειώνει κατά 8-10 χρόνια το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλά το 24-32% των ασθενών με τη συγκεκριμένη μορφή διαβήτη δεν έχουν επίγνωση της κατάστασής τους, καθώς παραμένουν αδιάγνωστοι

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες της ΕΣΔΥ η συγκεκριμένη νόσος κοστίζει στο υγειονομικό σύστημα της Ελλάδας το 12% περίπου των συνολικών πόρων του. Ειδικότερα, το άμεσο κόστος ασθενή με ΣΔ Τύπου ΙΙ στην Ελλάδα είναι περίπου 1.300 ευρώ το χρόνο, ενώ το συνολικό κόστος για την αντιμετώπιση των διαβητικών ασθενών ξεπερνά σύμφωνα με εκτιμήσεις το 1,3 δισ. Ευρώ.

Οπως τονίζει η Πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κ. Μορφογιάννη, από τα 1259 άτομα που έχουν προσεγγίσει τα 5 Κοινωνικά Κέντρα της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, οι 147, ή σε ποσοστό 11.4% πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι δράσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης εστιάζονται στην ανάπτυξη προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των ωφελούμενων και των οικογενειών τους για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη και προγραμμάτων πρόληψης και καταπολέμησης παραγόντων κινδύνου για την υγεία (π.χ. πρόγραμμα «Χάνω Βάρος Κερδίζω Ζωή», προγράμματα άσκησης, διακοπής του καπνίσματος καθώς και συμβουλευτικής υγείας για τη διαχείριση της νόσου) με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου