ΥΓΕΙΑ

Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού

η-σοκολάτα-μειώνει-τον-κίνδυνο-καρδια-468687

Δύο μπάρες σοκολάτας την ημέρα φαίνεται πως έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό, καθώς μειώνονται οι πιθανότητες θανάτου από καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό.

Οι λάτρεις της σοκολάτας, σύμφωνα με έρευνα, μπορούν με μέτρο να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους επιδόρπιο σε μικρές ποσότητες.

«Περιέχει κάποια συστατικά τα οποία μπορεί να είναι ευεργετικά, όπως το κακάο, τα φλαβονοειδή, το γάλα, και σε ορισμένους τύπος σοκολάτας τα καρύδια. Υπάρχουν στοιχεία ότι αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της υγείας της καρδιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μελέτης, Phyo Mint, τονίζοντας, ωστόσο, πως η χωρίς μέτρο κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

«Η σοκολάτα περιέχει επίσης ζάχαρη και λίπος, οπότε μπορεί να υπάρχουν και μειονεκτήματα. Κάποιες ομάδες ανθρώπων ίσως δεν θα πρέπει να την καταναλώνουν».

Ακόμα, πέντε μελέτες έχουν δείξει τη σύνδεση της σοκολάτας με τα καρδιακά προβλήματα και το εγκεφαλικό, αποκαλύπτοντας πως οι πιθανότητες πρόκλησης τους περιορίζονται. Οι δύο μπάρες αυτής είναι ευεργετικές στον οργανισμό όταν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς είναι πως σημαντικό ρόλο στη μείωση των διάφορων παθήσεων παίζει η υγιεινή διατροφή και η άσκηση.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου