ΥΓΕΙΑ

Με κινητοποιήσεις μετά το Πάσχα απειλούν οι φυσικοθεραπευτές

με-κινητοποιήσεις-μετά-το-πάσχα-απειλ-576809

Κάνουν λόγο για αναστολή της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Aναστολή της παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και έναρξη κινητοποιήσεων μετά το Πάσχα, προαναγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ζητώντας την άμμεση επίλυση του θέματος που έχει προκύψει με τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και τις προσλήψεις φυσικοθεραπευτών στον δημόσιο τομέα, ο οποίος, όπως αναφέρει, «υπολειτουργεί λόγω των πολλών κενών θέσεων εργασίας».

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών ζητά τακτικότητα στις πληρωμές, λύση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και άμεση καταβολή του ποσού που παρακρατείται για το 2014, λόγω υπέρβασης του προϋπολογισμού του κωδικού της φυσικοθεραπείας. Όπως υποστηρίζει, αυτή η παρακράτηση αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ, δηλαδή το 56% του προϋπολογισμού για το έτος 2014.

Οι φυσικοθεραπευτές κάνουν λόγο για άδικη εξαίρεση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στις δημόσιες δομές υγείας και απαιτούν την αποκατάσταση της αδικίας, σημειώνοντας, παράλληλα ότι «εκτελούν παραπεμπτικά όταν και εάν παραστεί ανάγκη στους ασφαλισμένους και δεν παράγουν παραπεμπτικά, γι’ αυτό και διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις με όλους».

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου