ΥΓΕΙΑ

Δεύτερος νεκρός από τη γρίπη των χοίρων στη Ρουμανία

δεύτερος-νεκρός-από-τη-γρίπη-των-χοίρω-639658

Νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα στο Τμήμα Εντατικής Νοσηλείας

Ένας άνδρας που είχε προσβληθεί από τον ιό (Α)H1N1, τον ιό της «γρίπης των χοίρων», πέθανε χθες το βράδυ στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Έκτακτων Περιστατικών στην Άραντ, στη δυτική Ρουμανία.

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα της «γρίπης των χοίρων», σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης στη Μικροβιολογία και στην Ανοσολογία “Cantacuzino”.

Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα στο Τμήμα Εντατικής Νοσηλείας, δήλωσε ο Άντριαν Βίνερ, εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ο ασθενής ήταν 38 ετών και εισήχθη στο νοσοκομείο στην αρχή της περασμένης εβδομάδας, προσβεβλημένος από τον ιό H1N1, όπως επιβεβαιώθηκε από το Ινστιτούτο “Cantacuzino”, όπου είχαν σταλεί δείγματα προς εξέταση.

“Ο ασθενής πέθανε επειδή τα όργανά του σταμάτησαν να λειτουργούν ένα ένα, λόγω της γρίπης που προκάλεσε η μόλυνση με τον πανδημικό ιό H1N1” δήλωσε στο ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres ο εκπρόσωπος τύπου του νοσοκομείου.

Ο 38χρονος είναι ο δεύτερος ασθενής που πέθανε από τον ιό της γρίπης των χοίρων. Το πρώτο θύμα ήταν ένας 42χρονος, επίσης από την πόλη Άραντ, ο οποίος πέθανε μία εβδομάδα νωρίτερα.

Οι δύο ασθενείς εισήχθηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, με αναπνευστικά προβλήματα που προκλήθηκαν από τον ιό. Οι δύο άνδρες έπασχαν από νοσογόνο παχυσαρκία και τα ζωτικά τους όργανα κατέρρευσαν, παρ’ ότι ήταν νεαρής ηλικίας.

newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου