ΥΓΕΙΑ

Φυσικός καθαρισμός και απολέπιση προσώπου με τρόφιμα

φυσικός-καθαρισμός-και-απολέπιση-προ-650125

Τα καλλυντικά και τα καθαριστικά προσώπου συχνά περιέχουν χημικές ουσίες με τοξική δράση στο δέρμα. Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τρόφιμα για να κάνετε την ίδια δουλειά και να πετύχετε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα;

Φυσικά συστατικά που μπορείτε να βρείτε στην τροφοθήκη και το ψυγείο σας μπορούν να καταστήσουν τα χημικά καθαριστικά εντελώς αχρείαστα.

Για παράδειγμα:

1. Βιολογικό πλήρες γάλα

Ορισμένοι το περιγράφουν ως το “απόλυτο προϊόν άμεσου καθαρισμού”. Ποτίστε ένα κομμάτι βαμβάκι με λίγο γάλα και αφαιρέστε το μέηκαπ. Δεν είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε το πρόσωπό σας, αλλά μπορείτε να προσθέσετε ενυδατική κρέμα.

2. Ελληνικό γιαούρτι ή ξυνόγαλο

Το γιαούρτι πρέπει να είναι καθαρό χωρίς αρωματικές ουσίες. Τρίψτε το στο πρόσωπό σας και ξεπλύνετε ή αφήστε το για μερικά λεπτά. Το γαλακτικό οξύ και τα προβιοτικά του γιαουρτιού τρέφουν και καθαρίζουν απαλά το δέρμα σας. Μπορείτε να αναμείξετε με μέλι για να φτιάξετε ένα αντιβακτηριδιακό καθαριστικό.

3. Πλιγούρι βρώμης ή πίτουρο βρώμης

Χρησιμοποιήστε το σκέτο ή μαζί με μια κουταλιά απλό γιαούρτι. Προσθέστε πολύ ζεστό νερό για να μαλακώσετε το πλιγούρι βρώμης και να μπορείτε να το απλώσετε. Τρίψτε το πρόσωπό σας και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

4. Οργανική μαγιονέζα

Η οργανική μαγιονέζα που είναι φτιαγμένη από παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα αβγά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άριστο φυσικό ενυδατικό. Απλώστε απευθείας στο πρόσωπο ή αναμείξτε με πλιγούρι βρώμης για αποτελεσματικότερη απολέπιση.

5. Ελαιόλαδο, γλυκό αμύγδαλο, σπόροι σταφυλιού και εκχύλισμα καρύδας

Ρίξτε λίγο από αυτό το μείγμα σε ένα κομμάτι βαμβάκι για να απομακρύνεται το μέηκαπ και να αναζωογονήσετε το πρόσωπό σας. Για καλύτερη απολέπιση προσθέστε ένα κουτάλι μαύρη ζάχαρη ή μαγειρική σόδα.

6. Βρεφικές κρέμες δημητριακών

Οι βρεφικές κρέμες δημητριακών αποτελούνται από ψιλοκομμένους σπόρους και μπορούν να λειτουργήσουν ως άριστο προϊόν απολέπισης. Αναμείξτε με ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο, τρίψτε το πρόσωπό σας και ξεπλύνετε.

7. Ντομάτες

Ένα μείγμα ντομάτας με γιαούρτι περιέχει θρεπτικά αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και οξέα που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το πρόσωπο. Χρειάζεστε μια πολύ ώριμη μεσαία ντομάτα και κανονικό γιαούρτι. Βάλτε τη ντομάτα στο μπλέντερ και απομακρύνετε τη “σάρκα” για να μείνει ο χυμός. Προσθέστε ίση ποσότητα γιαουρτιού και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο ή σε ένα σκεπασμένο δοχείο.

Το καθαριστικό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για δύο μέρες.

8. Μέλι

Το μέλι είναι ένα θαυμαστό συστατικό με αντιβακτηριδιακή και ενυδατική δράση. Τρίψτε το αδιάλυτο στο πρόσωπό σας για να το καθαρίσετε και να του δώσετε μαλακή υφή. Για να διαλύσετε το μέηκαπ αναμείξτε με ένα αιθέριο έλαιο από τζοτζόμπα ή καρύδα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

9. Γάλα σκόνη και αμύγδαλο

Φτιάξτε ένα μείγμα με τα δύο συστατικά σε ίσα μέρη. Απλώστε στο χέρι σας και προσθέστε λίγο νερό για να φτιάξετε μια παχύρρευστη κρέμα. Τρίψτε το πρόσωπό σας για φυσική απολέπιση.

econews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου