ΥΓΕΙΑ

Επίσχεση από τη Δευτέρα από διαγνωστικά κέντρα στον ΕΟΠΥΥ

επίσχεση-από-τη-δευτέρα-από-διαγνωστι-345262

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από τη Δευτέρα τις διαγνωστικές εξετάσεις οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι ιδιωτικοί φορείς πρωτοβάθμιας περίθαλψης έχουν κηρύξει επίσχεση παροχής υπηρεσιών, ζητώντας άμεση εξόφληση των οφειλομένων.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των φορεών, τα συσσωρευμένα χρέη υπολογίζονται περίπου στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα παρουσίασει συγκεκριμένες προτάσεις, και δεν θα αναζητηθούν «άλλες λύσεις».

«Έχουμε μεγάλη συνάντηση τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, πιστεύω σε κλίμα καλής συνεργασίας, για να βρούμε λύση και να μη γίνει τελικώς η επίσχεση. Πιστεύω ότι με τις εποικοδομητικές προτάσεις που καταθέσαμε, δε θα γίνει τελικώς η επίσχεση και θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό.

»Θέλω να καλέσω όλους τους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, σε αυτό το πνεύμα της καλής συνεργασίας, να μην ταλαιπωρήσουν τους ασφαλισμένους. Γιατί αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτή την περίπτωση, εάν παρά την ειλικρινή μας βούληση να βρούμε λύση στα προβλήματα, μέσα βέβαια στους προϋπολογισμούς που έχει ο ΕΟΠΥΥ για το 2014, θα αναγκαστούμε και εμείς να αναζητήσουμε άλλες λύσεις για να παρέχουμε υπηρεσίες στους ασφαλισμένους μας» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου