ΥΓΕΙΑ

Νώε, επιζήσας του καρκίνου: «Η ζωή μου είναι η απόδειξη»

νώε-επιζήσας-του-καρκίνου-η-ζωή-μου-ε-522884

Σε ηλικία τεσσάρων ετών ο Νώε διαγνώστηκε με τη νόσο AML, μια σπάνια επιθετικής μορφής λευχαιμία. Όταν οι γονείς του τον μετέφεραν στο Κέντρο Παιδικού Καρκίνου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μισισίπι (σ.σ.: το μόνο θεραπευτήριο για τον παιδικό καρκίνο στην πολιτεία του), οι γιατροί τού έδιναν 50/50 πιθανότητες επιβίωσης.

Η γιατρός του Νώε ανέπτυξε με την ομάδα της ένα εντατικό πρόγραμμα θεραπείας, στο οποίο περιλαμβάνονταν χημειοθεραπείες, μεταμόσχευση μυελού των οστών και πολύμηνη νοσηλεία. Η ομάδα που τον κουράριζε δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια ούτε στιγμή, όπως άλλωστε και ο Νώε. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στην αφίσα του θεραπευτηρίου, στην οποία ο μικρός επιζήσας του καρκίνου χαμογελά πλατιά.

Σήμερα, ο Νώε είναι επτά ετών, απαλλαγμένος από τον καρκίνο και γεμάτος όνειρα. «Η ζωή μου είναι η απόδειξη» είναι ο τίτλος της αφίσας, η οποία είναι αποτέλεσμα της συρραφής δύο φωτογραφιών του επτάχρονου. Και στις δύο φωτογραφίες ο μικρός Νώε με τα γαλανά μάτια χαμογελά διάπλατα, παρόλο που στη μία είναι καταπονημένος από την ασθένεια και τις εξαντλητικές θεραπείες και στην άλλη απαλλαγμένος από τη λευχαιμία και γεμάτος αισιοδοξία.

Το Κέντρο επέλεξε να προχωρήσει σε αυτήν την καμπάνια με ένα ζωντανό παράδειγμα, προκειμένου να κινητοποιήσει γονείς και παιδιά να επισκεφθούν τα ειδικά κέντρα για προληπτικούς λόγους και τακτικές εξετάσεις.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου