ΥΓΕΙΑ

Χαβιέ Μπαρδέμ: Μια σπαρακτική κραυγή του για τον πόνο του άλλου

χαβιέ-μπαρδέμ-μια-σπαρακτική-κραυγή-τ-543196

Με ένα νέο συγκλονιστικό βίντεο, ένα χρόνο μετά τις «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», και με πρωταγωνιστή και πάλι τον διάσημο Ισπανό ηθοποιό Χαβιέ Μπαρδέμ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς καλούν να ουρλιάξουμε για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία.

Στο βίντεο εμφανίζεται ο Χαβιέ Μπαρδεμ να ουρλιάζει χωρίς, ωστόσο, να ακούγεται τίποτα.

«Αν λοιπόν κι εσύ πονάς για όλους εκείνους που δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, αγόρασε τις Παστίλιες, ένωσε τη φωνή σου με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και ούρλιαξε. Ούρλιαξε τώρα! Κάποιοι θα σε ακούσουν. Πολλοί θα βρουν θεραπεία», ακούγεται να λέει η φωνή του εκφωνητή. Και στη συνέχεια ακούγεται το ουρλιαχτό του Μπαρδέμ.

Πέρυσι, ο Ισπανός ηθοποιός μίλησε στα ελληνικά στο σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», οι οποίες επιστρέφουν και φέτος στα φαρμακεία ολόκληρης της χώρας, μετά την επιτυχημένη εκστρατεία.

Οι «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» είναι μια απλή ιδέα που μετατράπηκε σε επιδημία αλληλεγγύης. Ένας συμβολικός αλλά και ουσιαστικός τρόπος υποστήριξης των ευάλωτων, «ξεχασμένων», αποκλεισμένων από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Την πρώτη χρονιά, μέσα σε λίγους μήνες πωλήθηκαν περισσότερα από 350.000 κουτιά παστίλιες σε όλη τη χώρα. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέθεσαν 175.000 ευρώ στα προγράμματά τους στην Αθήνα και τον Έβρο, 60.000 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 65.000 στο Κογκό και 50.000 στην εμπόλεμη Συρία.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου