ΒΟΛΕΪ

Πρεμιέρα σήμερα για την Αργώ

πρεμιέρα-σήμερα-για-την-αργώ-882017

Σήμερα Σάββατο αρχίζει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών, που αποτελεί την τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία, η Αργώ, με τη βολιώτικη ομάδα μετά την περσινή εμπειρία να καλοβλέπει ακόμη και την είσοδο στην τετράδα, που εξασφαλίζει τη συμμετοχή στα πλέι οφ ανόδου.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι δεν υπάρχουν στη β’ ζώνη της Α2 γυναικών δύο υποόμιλοι στην πρώτη φάση, αλλά ένας ενιαίος όμιλος, όπως δεν υπάρχει και η διαδικασία των πλέι άουτ και θα υποβιβαστεί απευθείας μία ομάδα συν μία ή δύο ακόμη, ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα πέσουν από την Preleague από τη Θεσσαλονίκη.

Στα πλέι άουτ η Αργώ μετείχε πέρσι, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρόκριση στα πλέι οφ, και είχε πάρει σ’ αυτή τη διαδικασία την πρώτη θέση. Επομένως, η παραμονή της στην πρώτη της ουσιαστικά σεζόν στην κατηγορία (σ.σ. στην προπέρσινη χρονιά λόγω πανδημίας είχε διεξαχθεί μόνο η πρώτη αγωνιστική και μετά υπήρξε διακοπή) ήταν κάτι παραπάνω από άνετη, με τον βασικό στόχο να είναι αυτός και φέτος, ωστόσο οι φιλοδοξίες και για το κάτι παραπάνω υφίστανται, με τις Βολιώτισσες να έχουν και πάλι ένα ρόστερ με αρκετές νεαρές αθλήτριες και με πολύ μέλλον.

Φέτος έγιναν πέντε μεταγραφές, με τις Τζιοβάρα από τον Γ.Σ. Βόλου, Φράγκου από τον Τελαμώνα Σαλαμίνας, Παντελή από τον Καμπανιακό, Χουτζοπούλου από τον ΓΑΣ Αλεξάνδρεια και Φιλιππίδη με επανεγγραφή να έρχονται στην ομάδα, ενώ υπήρξαν και κάποιες αποχωρήσεις, όπως της Πώπου, της Παπακωνσταντίνου, της Ζαφειρίου κ.α. Σημαντικό είναι ότι επέστρεψε και η Τάσσου.

Σε δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, ο επιτυχημένος προπονητής της Αργούς, Βαγγέλης Σταθόπουλος, τονίζει τα εξής: «Πρέπει να κυνηγήσουμε από την αρχή να είμαστε ψηλά, για να εξασφαλίσουμε την παραμονή. Οφείλουμε να είμαστε προσγειωμένοι. Κυνηγάμε τη γρήγορη παραμονή και από κει και πέρα ό,τι προκύψει και δεν αποκλείουμε κανέναν άλλον στόχο, όπως την είσοδο στην τετράδα. Θέλουμε να αποτελούμε πάνω απ’ όλα μία υπολογίσιμη δύναμη στο χάρτη του βόλεϊ και θα κυνηγήσουμε το καλύτερο. Με πειράζει μόνο που αργήσαμε να μπούμε στο γήπεδο όλοι μαζί».

Όσο για το γεγονός ότι το μεγάλο αστέρι της ομάδας, η Ρωσίδα Πολίνα Προκούντινα, συνεχίζει στην ομάδα, ο κ. Σταθόπουλος αναφέρει: «Ήταν σημαντικό για τον σύλλογο να μείνει για δεύτερη χρονιά. Παλέψαμε νωρίτερα από τη λήξη της προηγούμενης σεζόν, για να την κρατήσουμε. Καταφέραμε να τη στηρίξουμε και με εργασία το καλοκαίρι, ενώ δεν είχε την ανάγκη να γυρίσει στη Ρωσία λόγω του πολέμου. Με χαρά υποδεχτήκαμε την απόφασή της να μείνει στην ομάδα και να προσφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες της. Πέρσι άλλαξε όλη τη φιλοσοφία της ομάδας και μας βοήθησε να ανέβουμε ένα παραπάνω επίπεδο. Είναι μία αθλήτρια 100% επαγγελματίας».

Με Νέα Γενέα στην πρεμιέρα

Την ομάδα της ΝΕΑΣ ΓΕΝΕΑΣ Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει σήμερα Σάββατο στις 18.00 στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς η Αργώ για την πρεμιέρα της β’ ζώνης της Α2 γυναικών και θα επιδιώξει να ξεκινήσει θετικά τη φετινή αγωνιστική της πορεία, απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος θεωρείται και ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Αργούς κάνει κάλεσμα σε όλους τους φιλάθλους του Βόλου να την ενισχύσουν με την παρουσία τους στο γήπεδο.

Οι αγώνες που γίνονται στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής είναι οι εξής:

ΑΣ Γιάννενα-ΕΑ Λαρίσης

ΑΣ Αργώ-ΜΑΣ Νέα Γενεά

ΕΟ Σταυρούπολης-ΟΠΑΘ Περσέας

Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα

ΦΓΣ Πρέβεζας-Νίκη Αλεξανδρούπολης

Φοίνικας Αλεξανδρούπολης-Ίκαρος Έδεσσας

Δείπνο παρέθεσε η διοίκηση

Εν όψει της πρεμιέρας των πρωταθλημάτων της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών σήμερα Σάββατο 29 Οκτωβρίου και της Β’ εθνικής ανδρών τη μεθεπόμενη Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ο Α.Σ. ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ παρέθεσε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης δείπνο στο γνωστό παραλιακό εστιατόριο EVELIN, για τους αθλητές και αθλήτριες της αντρικής και γυναικείας ομάδας.

Ο ΑΣ ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ ευχαριστεί το εστιατόριο EVELIN, τον παραγωγό κτηνοτροφικών προϊόντων κ. Καραγιώργο Κωνσταντίνο, την ΡΟΥΣΣΑΣ Α Ε. τυροκομικά προϊόντα Αλμυρού και το Οινοποιείο ΤΟΚΑΛΗΣ, για την ευγενική χορηγία των προϊόντων τους.

Δράση και στα ηλικιακά τμήματα

Στη Λάρισα αγωνίζεται αύριο Κυριακή στις 4.30 το απόγευμα η ομάδα εφήβων της ΑΡΓΟΥΣ με αντίπαλο την ομάδα της ΕΑΛ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΚΕΛ.

Ακόμη, η ομάδα νεανίδων της ΑΡΓΟΥΣ υποδέχεται την αντίστοιχη του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ αύριο Κυριακή στις 14.30 στο κλειστό ΒΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της ΕΣΠΕΚΕΛ, με στόχο να διατηρήσει το αήττητο που έχει μέχρι στιγμής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου