ΒΟΛΕΪ

Ετοιμη για την έναρξη της Α2 η Αργώ

ετοιμη-για-την-έναρξη-της-α2-η-αργώ-350147

Μετά την αναμονή σχεδόν ενός χρόνου, αφού την περσινή περίοδο είχε γίνει μόνο μία αγωνιστική και μετά υπήρξε διακοπή, αρχίζει το Σάββατο 23 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής βόλεϊ γυναικών.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Η Αργώ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της β’ ζώνης (σ.σ. υποόμιλος) του βορείου ομίλου υποδέχεται ΦΓΣ Πρέβεζας στο κλειστό γυμναστήριο της Αγριάς, που θα είναι η φετινή έδρα της ομάδας, αφού το «Β. Παρασκευόπουλος» δεν έχει άδεια διεξαγωγής αγώνων γι’ αυτήν την κατηγορία.

Η νεανική ομάδα του Βαγγέλη Σταθόπουλου, που είναι έτοιμη για τις επίσημες υποχρεώσεις της, θα μπει σε ένα πρωτάθλημα τουλάχιστον 22 αγωνιστικών (μαζί με τη 2η φάση, που περιλαμβάνει αγώνες κατάταξης για την άνοδο και τον υποβιβασμό) και θέλει στην πρώτη της ουσιαστικά χρονιά στην ιστορία της στην Α2, καθώς η περσινή θεωρείται ως μη γενόμενη, να κάνει αισθητή την παρουσία της, παίζοντας ποιοτικό βόλεϊ, και να πάρει μία θέση στην πρώτη τριάδα, στόχος αναμφίβολα δύσκολος.

Αυτό της εξασφαλίζει αυτόματα την παραμονή της, αφού της δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στα πλέι οφ ανόδου με τις τρεις πρώτες ομάδες της α’ ζώνης του Βορείου ομίλου, αποφεύγοντας τα πλέι άουτ.
Μπορεί η Αργώ να έχασε δύο βασικά της όπλα, την Αθηνά Τάσσου λόγω εγκυμοσύνης καθώς και την Ιωάννα Παρισάκη, που βρήκε δουλειά στην Αθήνα και αποχώρησε, αλλά κάλυψε το κενό με τη μεταγραφή της Ρωσίδας, Πολίνα Προκουντίνα, ύψους 1.91, που έπαιζε στο Πανεπιστήμιο Μπάφαλο της Αμερικής και είναι βέβαιο ότι θα κάνει τη διαφορά.

Προκουντίνα: «Είμαστε σε ανταγωνιστικό επίπεδο»

Η ίδια σε δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον Βόλο: «Είμαι … ερωτευμένη με τον Βόλο. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, οι προπονητές και η διοίκηση μού έχουν σταθεί μέχρι στιγμής σαν οικογένεια. Με έκαναν να νιώσω ότι είμαι σε ένα ευπρόσδεκτο περιβάλλον και είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Πραγματικά απολαμβάνω τη θέα της θάλασσας καθημερινά και είμαι εντυπωσιασμένη από την πόλη.

Η ομάδα βρίσκεται σε ένα πολύ ανταγωνιστικό επίπεδο στο πρωτάθλημα που παίζει και έχουμε μεγάλους στόχους για τη νέα σεζόν. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε κατ’ αρχάς ομοιογένεια μεταξύ των παικτριών και κάθε φορά να δείχνουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και έπειτα να υλοποιούμε το αγωνιστικό πλάνο που θα έχει ο προπονητής μας σε κάθε παιχνίδι. Είμαι ενθουσιασμένη και αναμένω να δω τι μπορεί αυτή η σεζόν να μας φέρει. Ελπίζω ότι θα κάνω τη διαφορά στην ομάδα και να τη βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της και να διατηρήσει το υψηλό αγωνιστικό της επίπεδο μέσα στο γήπεδο.

Ο κόουτς με έχει βοηθήσει να προσαρμοστώ στην προπόνηση και να συνηθίσω τις νέες μου συμπαίκτριες, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να με βοηθήσει γενικότερα στην καριέρα μου κι αυτό το εκτιμώ πάρα πολύ».

Αγγέλη: «Θα τα πάμε καλά»

Η Ηρακλειώτισσα Μαρία Ελένη Αγγέλη, που είναι φοιτήτρια στον Βόλο και αποτελεί τη βασική πασαδόρο, τονίζει από την πλευρά της: «Είμαι στην ομάδα δύο χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησα να είμαι και φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο του Βόλου. Η ομάδα θα είναι για δεύτερη χρονιά στην Α2. Ο πρώτος στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία κι αν όλα πάνε καλά να δούμε και κάτι παραπάνω. Η Αργώ αποτελείται κυρίως από νέες κοπέλες, παρόλ’ αυτά βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και υπάρχει χημεία ανάμεσα στις παίκτριες.

Πιστεύω ότι θα τα πάμε πάρα πολύ καλά και προσωπικά θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, γιατί θέλουμε όλες πάρα πολύ να πετύχουμε τους στόχους μας και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ελπίζουμε για το καλύτερο. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες είμαστε όλες πάρα πολύ δεμένες, ανεξάρτητα από τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των παικτριών».

Επίσης, η 16χρονη Στεργιάνα Στύλα, που αποκτήθηκε από τη Νίκη, επισήμανε: «Θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Πιστεύω ότι θα παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες παίκτριες, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι μπορώ να ανταποκριθώ και στο επίπεδο της Α2 μετά τη συμμετοχή μου με τη Νίκη στη Β’ Εθνική και θέλω να αποκτήσω κι άλλες εμπειρίες και να βελτιωθώ. Αλλωστε γι’ αυτό ήρθα στην Αργώ. Στόχος είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Σταθόπουλος: «Θεόσταλτη η Προκουντίνα»

Ο Βαγγέλης Σταθόπουλος, προπονητής της γυναικείας ομάδας, από τη στιγμή δημιουργίας της, γνωρίζει ότι η μοίρα της Αργούς είναι να προσπαθεί να βγάζει συνεχώς νέες παίκτριες, με τον βολιώτικο σύλλογο να υπερηφανεύεται ότι από τα σπλάχνα του έχουν ξεπηδήσει η Κάστανου και η Σταματίου, που αγωνίζονται στην Αμερική (Πανεπιστήμιο Μπράντλεϊ και Σινσινάτι αντίστοιχα), η Διάλλα και η Καλαποδά, που παίζουν στην Α1 με τον ΑΟ Θήρας και φυσικά η Τσιτσιγιάννη, που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό και πρόσφατα κλήθηκε και στην προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών.

Σε ό,τι αφορά τη σπουδαία μεταγραφή της Προκουντίνα, που έκανε αίσθηση, σχολιάζει:

«Η κοπέλα αυτή είναι θεόσταλτη. Είναι καταπληκτική παίκτρια και έχει σημαντικό βιογραφικό. Στην ουσία ξεκινά την ευρωπαϊκή της καριέρα από την Ελλάδα, παρά τις προτάσεις που είχε από βόρειες χώρες. Την αναθέτουν σε μένα, για να την πάμε ένα σκαλί παραπάνω.

Αυτό βοηθά και μας ως ομάδα, αλλά βοηθά και την Πολίνα, γιατί το πιθανότερο είναι να μην την έχουμε του χρόνου. Κάνει απίστευτη δουλειά, είναι πανέξυπνη και πραγματική επαγγελματίας. Μας έχει αλλάξει όλο το επίπεδο της προπόνησης και όλη τη νοοτροπία των παικτριών. Δεν υπάρχει καλύτερο σχολείο από την Πολίνα. Υποστηρίζει τις συμπαίκτριές της και τις ενθαρρύνει συνεχώς. Ετσι, γίνεται η προπόνηση σε υψηλό επίπεδο κι έτσι δουλεύουν στην Αμερική. Η Βασιλική Κασιούρα, που παίζει στην ίδια θέση, έχει μία απίστευτη ευκαιρία, για να «ρουφήξει» πράγματα και να τη μιμηθεί. Κάνει και παραπάνω πράγματα απ’ όσα της ζητάμε και δεν παραπονιέται για τίποτα. Εχει μεγάλη σημασία αυτό. Δίνει μία άλλη πνοή στην ομάδα. Θέλουμε να εξαργυρώσουμε την παρουσία της και γι’ αυτό την καλέσαμε και στην ακαδημία και προθυμοποιήθηκε να έρθει όχι μία φορά, αλλά συνέχεια και ενθουσιάστηκε, μόλις της το είπαμε. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει πτυχίο ψυχολογίας-βιολογίας, κάνει μάστερ στην προπονητική».

Όσο για τον φετινό στόχο: «Το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο, στόχος μας είναι η παραμονή, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Εχει πολύ δρόμο. Είναι πολύ δύσκολο να είμαστε στην πρώτη τριάδα, που σημαίνει αυτόματη εξασφάλιση παραμονής. Κακά τα ψέματα, είμαστε νεοφώτιστη ομάδα».

Η ομάδα της Αργούς, πάνω αριστερά: Σπ. Γεωργουλάς, Παπαμίχου, Αγγέλη, Παπαθανασίου, Ζαφειρίου, Πώπου, Β. Κασιούρα, Προκουντίνα, Τασιοπούλου, Β. Σταθόπουλος

Κάτω αριστερά: Πόλη, Τιρτιράκη, Χ. Κασιούρα, Σκιαθίτη, Σταθοπούλου, Αρέστη, Νικολάου

Το ρόστερ της Αργούς τη σεζόν 2021-22

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου