ΒΟΛΕΪ

Για πρώτη φορά στην Εθνική γυναικών η Βολιώτισσα βολεϊμπολίστρια Μ. Τσιτσιγιάννη

για-πρώτη-φορά-στην-εθνική-γυναικών-η-β-553264

Η 21χρονη Βολιώτισσα Μαρία Τσιτσιγιάννη κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Γυναικών βόλεϊ και παίρνει μέρος στην προετοιμασία της ομάδας στο Ηράκλειο υπό τις οδηγίες του Ισπανού προπονητή, Γκιγιέρμο Ναράνχο. Η προετοιμασία ξεκίνησε από χθες (14/6) στο Ηράκλειο και θα διαρκέσει μέχρι και τις 26/6. Στο γκρουπ των αθλητριών που συγκεντρώθηκε στην πόλη της Κρήτης δε θα βρίσκονται αρχικά κάποιες βασικές, όπως η Βασιλαντωνάκη, η Λαμπρούση και η Στράντζαλη και έτσι ο ομοσπονδιακός τεχνικός θα έχει τη δυνατότητα να δει και άλλες αθλήτριες.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Σκοπός της γεννημένης τον Νοέμβριο του 2000 Μαρίας Τσιτσιγιάννη είναι να μπει στην τελική 14αδα της αποστολής για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18/8 έως τις 4/9 με αντιπάλους αρχικά στον β’ όμιλο στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας τις Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία και Τσεχία. Σ’ αυτή τη διοργάνωση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε αήττητο (6 νίκες-0 ήττες), έχοντας να αντιμετωπίσει την Ισπανία, την Αυστρία και τη Νορβηγία.

Η ύψους 1.88 διαγώνια μίλησε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δουλεύει για τη στιγμή που θα κληθεί στην Εθνική και για επίσημο ματς. Αναλυτικά όσα μας είπε:

Η πρώτη σου κλήση στην Εθνική γυναικών ήταν αναμενόμενη ή ένιωσες κάποια έκπληξη, όταν το έμαθες;

«Ο κάθε αθλητής και η κάθε αθλήτρια στο πίσω μέρος του μυαλού τους αυτή τη στιγμή έχουν πάντα. Προσωπικά δουλεύω γι’ αυτήν τη στιγμή που θα έρθει η κλήση στην Εθνική γυναικών και για επίσημο ματς και θα συνεχίσω να το κάνω ακόμη περισσότερο, ώστε να καθιερωθώ».

Το πρώτο πράγμα που άκουσες από τους δικούς σου ανθρώπους μετά απ’ αυτή τη μεγάλη προσωπική επιτυχία ποιο ήταν;

«Μόλις το έμαθα, η πρώτη σκέψη ήταν να το μοιραστώ με τους δικούς μου. Όταν τους πήρα τηλέφωνο, μου είπαν συγχαρητήρια, είμαστε πολύ χαρούμενοι για σένα. Οι γονείς μου, πρέπει να πω ότι έχουν υπάρξει αθλητές του μπάσκετ και με έχουν καθοδηγήσει τουλάχιστον σε μικρότερη ηλικία ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχολογίας».

Τι πιστεύεις ότι εκτίμησε σε σένα ο ομοσπονδιακός τεχνικός και σε κάλεσε στην Εθνική; Σε συνδυασμό μ’ αυτό αισθάνεσαι ότι στον Παναθηναϊκό βελτιώθηκες σημαντικά και έκανες άλματα προόδου;

«Το υψηλό επίπεδο που υπάρχει στην ομάδα του Παναθηναϊκού και της Α1 σίγουρα με βοήθησε να βελτιωθώ. Όσο για τον προπονητή της εθνικής εκτίμησε την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει».

Πώς κρίνεις το γεγονός ότι ανταγωνίζεσαι κάποιες μεγάλες παίκτριες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της Εθνικής; Έχεις βάλει ως στόχο να είσαι στην αποστολή που θα αγωνιστεί στον β’ όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος;

«Με τα περισσότερα κορίτσια γνωριζόμαστε αρκετά καλά, αφού είμαστε αντίπαλοι στο πρωτάθλημα και τώρα είναι ευκαιρία να γνωριστούμε ακόμη καλύτερα μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις. Αγωνιζόμενη στον Παναθηναϊκό έχω μάθει σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού και φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα σίγουρα. Είναι στόχος μου να βρεθώ στη 14αδα της Εθνικής για το Πανευρωπαϊκό, αλλά αυτό θέλει πάρα πολλή δουλειά».

Η πρώτη ομάδα σου, η Αργώ, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια μία πηγή ανάδειξης σημαντικών παικτριών, που κάνουν καριέρα σε υψηλό επίπεδο. Εκτιμάς ότι ο Βόλος μπορεί κάποια στιγμή να εκπροσωπηθεί στην Α1;

«Στην Αργώ ο coach Σταθόπουλος κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και αυτό έχει φανεί από το πόσες παίκτριες έχουνε βγει τα τελευταία χρόνια από τον Βόλο. Για να ανέβει όμως μία ομάδα στην Α1 κατηγορία χρειάζεται ένα πολύ υψηλό μπάτζετ, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί σε μία ομάδα της περιφέρειας».

Σταθόπουλος: «Καταπληκτική επιτυχία»

Ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» απευθύνθηκε και στον προπονητή της Αργούς, Βαγγέλη Σταθόπουλο, που ανέδειξε τη Μαρία Τσιτσιγιάννη, ο οποίος με αφορμή την κλήση της στην Εθνική, ανέφερε: «Η Μαρία ξεκίνησε από το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Αργούς, άνοιξε τα φτερά της και πήγε στο Μαρκόπουλο και πέρσι έκανε την υπέρβαση, κάνοντας ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Είχε πολύ καλά στατιστικά στοιχεία και μας εξέπληξε όλους θετικά, όπως μας εξέπληξε και η κίνηση του ομοσπονδιακού μας που την κάλεσε στην Εθνική Γυναικών. Είναι σημαντικό ότι η Μαρία βρίσκεται στην αφρόκρεμα της Ελλάδος και προπονείται με τους καλύτερους προπονητές.

Ο Ναράνχο έχει δείξει την αξία του, όπως και όλο το επιτελείο του, με αποτέλεσμα η Μαρία να έχει να κερδίσει πάρα πολλά στο στάδιο της προετοιμασίας. Είναι μία καταπληκτική επιτυχία. Είναι μεγάλη στιγμή και μεγάλη υπόθεση.

Θέλω να τονίσω επίσης και τη μεταγραφή της 20χρονης Καλαποδά, μίας άλλης πρώην παίκτριας της Αργούς, που πήγε σε μία ανταγωνιστική ομάδα της Α1, που θέλει να πρωταγωνιστήσει, τη Σαντορίνη, όπου θα βρει μία άλλη δική μας αθλήτρια, τη Διάλλα. Δόξα τω Θεώ έχουμε αναδείξει πολλές παίκτριες τα τελευταία χρόνια».

Πηγή φωτό: Greekvolley.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου