ΒΟΛΕΪ

Ιστορική άνοδος για την Αργώ

ιστορική-άνοδος-για-την-αργώ-59556

Η γυναικεία ομάδα της Αργούς αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στη Β’ Εθνική Κατηγορία της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και θα συμμετέχει στη νέα χρονιά για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΕΟΠΕ, για την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης της και για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 (Volleyleague Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγόρια Ανδρών και Γυναικών, Β’ Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα), ελήφθη υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε πρωταθλήματος και πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύχθηκαν αυτές που καταλαμβάνουν την 1η θέση στην κατάταξη των πρωταθλημάτων.

Έτσι, στη Β’ Εθνική, η γυναικεία ομάδα της Αργούς Βόλου ως πρώτη, με 42 βαθμούς και 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Σ.Π.Α.ΚΑΡΔΙΤΑΣ (έναντι 32) και χωρίς τη διεξαγωγή playoffs όπως προβλεπόταν από την αρχική προκήρυξη του πρωταθλήματος παίρνει επίσημα το εισιτήριο της ανόδου.

Οι άνθρωποι της ομάδας σε ανακοίνωση τους εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, τονίζοντας ότι εξ αρχής ο στόχος ήταν αυτός. Η υπεροχή της Αργούς φάνηκε από τα πρώτα παιχνίδια του πρώτου γύρου και η σταθερή της πορεία την έφερε δικαιωματικά στην πρώτη θέση. Αναλυτικότερα η ομάδα του Βόλου σε 17 αγώνες είχε 15 νίκες και 2 ήττες.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Αγ. Ν-Η

1. Αργώ Βόλου 42 17 15-2

2. ΣΠΑ Καρδίτσας 32 16 13-3

3. ΑΕ Λάρισας 29 16 10-6

4. Αθλεση Λάρισας 26 16 9-7

5. ΓΣΕ Ελασσόνας 26 16 9-7

6. ΓΣ Νίκαιας 25 16 8-8

7. Α.Σ. Δαφνησιακός 20 16 7-9

8. Γ.Σ. Νίκη Βόλου 17 16 5-11

9. Φιλ/κος Αμπελώνα 13 16 3-13

10. ΑΠΣ Λαμίας ΦΘΙΑ 10 17 4-13

Η συμμετοχή της Αργούς στην Α2 Εθνική κατηγορία θεωρείται σημαντική και για την πόλη του Βόλου, καθώς θα φιλοξενήσει ομάδες υψηλού επιπέδου από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Πιθανότατα από τη νέα σεζόν θα συμμετέχουν 16 ομάδες στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας που θα προέρχονται από την Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Αργούς ευχαριστούν όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την τεράστια επιτυχία και ειδικότερα:

• Τον έφορο του γυναικείου τμήματος Κάστανο Δημήτριο

• Τους προπονητές Σταθόπουλο Ευάγγελο, Τιρτιράκη Ελευθέριο

• Τον στατιστικολόγο Φουρκιώτη Κων/νο

•Τον γυμναστή Ζαφειρίου Χάρη

• Τις παίκτριες της ομάδας Τάσσου Αθηνά, Γιανετάκη Ηλιάνα, Νικολάου Ειρήνη, Χαρχαρή Νάνσυ, Παπούλια Μαρία, Γιαλόγλου Νικολέτα, Ράντζου Έρρικα, Μερκονιάν Ελένη, Γκορίλα Μάρθα, Χειμάρα Τζωρτζίνα, Αμυγδαλοπούλου Κατερίνα, Κασιούρα Βασιλική, Πώπου Ελευθερία, Κάστανου Δανάη, Πασχαλίδου Άρτεμις, Παϊλα Χρύσα, Αποστολοπούλου Ελένη.

• Τους χορηγούς

• Την Περιφέρεια Θεσσαλίας

• Τον Δήμο Βόλου

• Τους γονείς των αθλητριών

• Τον φίλαθλο κόσμο του Α.Σ.Β&V ΒΟΛΟΥ ΑΡΓΩ

• Και τέλος όποιον και όποια βοήθησε και στήριξε αυτήν την προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου