ΒΟΛΕΪ

Σήμερα το 1ο Volley Meeting «Γιώργος Αλεξίου»

σήμερα-το-1ο-volley-meeting-γιώργος-αλεξίου-202003

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Βόλου, η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Ε.Π.Φ.Α.) Μαγνησίας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και τη στήριξη όλων των αθλητικών συλλόγων βόλεϊ της περιοχής, διοργανώνουν το «1ο Volley Meeting Γιώργος Αλεξίου», στη μνήμη του αείμνηστου καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή βόλεϊ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο επιμελήθηκαν οι διοργανωτές, κατά την εκδήλωση θα

πραγματοποιηθεί αγώνας στη μνήμη του Γιώργου Αλεξίου και εν συνεχεία θα τιμηθεί η οικογένειά του.

Ποιός ήταν ο Γιώργος Αλεξίου

Ο Γιώργος Αλεξίου γεννήθηκε το 1946 στη Φαρκαδόνα Τρικάλων. Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο, υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Γ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών ως έφεδρος αξιωματικός. Το 1971 ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και το 1972 διορίστηκε σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Βέροια.

Από το 1978 έως το 2004 εργάστηκε ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ πριν τη συνταξιοδότησή του θήτευσε ως υπεύθυνος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής με κύριο μέλημά του την ανεύρεση νέων ταλέντων στον χώρο του αθλητισμού.

Είχε λάβει διπλώματα διαιτησίας και προπονητικής τόσο για το άθλημα του ποδοσφαίρου όσο και της πετοσφαίρισης, ενώ παράλληλα με την ενδοσχολική του δράση ξεκίνησε την προπονητική του

δραστηριότητα καθώς και την προσπάθεια να αναδείξει το άθλημα του σύγχρονου βόλεϊ.

Την περίοδο 1980 έως 1982 διετέλεσε προπονητής πετοσφαίρισης ανδρών στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου «H Νίκη».

Από το 1984 έως το 1996 ανέλαβε να προπονεί την ομάδα βόλεϊ του Γυμναστικού Συλλόγου Βόλου λαμβάνοντας πανελλήνιες διακρίσεις με την ομάδα Παίδων, ενώ βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην άνοδο της ομάδας ανδρών στη Γ ́ Εθνική Κατηγορία. Έως και το 2004 προπονούσε τμήματα

Παίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων στον Γυμναστικό Σύλλογο Βόλου «H Νίκη». Ηταν παντρεμένος με την Κική Αλεξίου, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου