ΒΟΛΕΪ

Η ανάπτυξη του βόλεϊ στην περιοχή μας

η-ανάπτυξη-του-βόλεϊ-στην-περιοχή-μας-218404

Η άποψη του καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή Μαρίνου Κουτσογιάννη

Την δική του άποψη για την ανάπτυξη του βόλεϊ στην περιοχή μας καταθέτει με επιστολή του ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής Μαρίνος Κουτσογιάννης που έχει πολυετή και πετυχημένη πορεία στο χώρο του βόλεϊ.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην επιστολή του: «Αγαπητοί φίλοι και φίλες του αθλήματος,για την αναβάθμιση και την εξέλιξη του αθλήματος στην περιοχή μας, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός τοπικού σχεδιασμού που θα αποτελέσει τη μελλοντική βάση ανάπτυξης του αθλήματος.

Το σωματείο ήταν και παραμένει ο βασικός άξονας λειτουργίας και ανατροφοδότησης του συστήματος ανάπτυξης του βόλεϊ.

Σε τοπικό επίπεδο για πρώτη φορά στην ιστορία της Μαγνησίας δραστηριοποιούνται (8) οκτώ Σύλλογοι γυναικείου βόλεϊ με υποδομές εκατοντάδων κοριτσιών:

Η Νίκη Βόλου, ο Γ.Σ. Βόλου, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Α.Σ.Β. Αργώ, η Α.Ε. Διμηνίου «Ιάσων – Κεραυνός», ο Γ.Σ. Αλμυρού, ο Α.Σ.Β. Ιωλκός, και ο Α.Ο. Σκοπέλου.

Πάραυτα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς, δεν έχει καταστεί εφικτό, (με εξαίρεση την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 που η ομάδα της Νίκης Βόλου αγωνίσθηκε στην Α2 Εθνική Κατηγορία βόλεϊ Γυναικών), να βρεθούμε ξανά στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού βόλεϊ.

Η εποχή της οικονομικής ευμάρειας των συλλόγων έχει παρέλθει και ακολουθούν την αντίστροφη πορεία καθώς μαστίζονται από την οικονομική κρίση, αντλώντας αποκλειστικά παίκτριες από τα «σπλάχνα τους» και από μετοικήσεις φοιτητριών που σπουδάζουν στην πόλη μας.

Πεποίθησή μου είναι ότι κάθε σωματείο διαθέτει τουλάχιστον 1-2 αθλήτριες που μπορούν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία σε υψηλότερο επίπεδο και να στελεχώσουν μελλοντικές υγιείς προσπάθειες και είναι κρίμα να φεύγουν σε άλλες πόλεις προκειμένου να αγωνισθούν σε ανταγωνιστικότερα πρωταθλήματα ανώτερων κατηγοριών.

Σε ότι αφορά το αντρικό βόλεϊ, υπάρχει πρόβλημα στην προσέλκυση νέων αγοριών στο άθλημα και δεν υπάρχει ισόρροπη κατανομή των σωματείων στη χώρα με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να μην υπάρχει ενεργό σωματείο βόλεϊ.

Στην περιοχή μας, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας, γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια επανεκκίνησης του αθλήματος από τον Α.Σ.Β. Αργώ και τον κ. Σπύρο Γεωργουλά και θα πρέπει να τύχει της αμέριστης στήριξης και συμπαράστασης όλων μας.

Η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης, καθοδήγησης, συνεργασίας, των τοπικών Συλλόγων, παραγόντων, προπονητών, παλαιμάχων αθλητών-αθλητριών με κατάθεση απόψεων, προτάσεων, σχεδίων, με σκοπό και όραμα για την πρόοδο του αθλήματος είναι απαραίτητη ώστε να διασφαλιστεί ενιαία προσέγγιση των νέων αθλητών, αθλητριών και των γονέων τους.

Με χαρά θα θελήσω να συμμετέχω σε μια τέτοια κοινή προσπάθεια, εκφράζοντας ταυτόχρονα την διάθεσή μου για ανιδιοτελή προσφορά, με σκοπό την πρόοδο, την ανάπτυξη και την εξέλιξη του βόλεϊ στο Νομό μας σε όλα τα επίπεδα.

Με εκτίμηση, Κουτσογιάννης Μαρίνος

(Σύντομο βιογραφικό): Προπονητής των ομάδων παίδων – εφήβων – ανδρών (Γ’ Εθνική Κατηγορία) του Γ.Σ. Βόλου (Αγωνιστική περίοδος 1990 – 1991).

Προπονητής βόλεϊ της ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ από το 2001 μέχρι το 2013, με σημαντικότερη διάκριση την άνοδο και συμμετοχή της Γυναικείας ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Προπονητής βόλεϊ της Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ – «ΙΑΣΩΝ – ΚΕΡΑΥΝΟΣ»

Πρώην Περιφερειακός Ομοσπονδιακός Προπονητής και Β΄ Προπονητής της Εθνικής Ομάδας βόλεϊ Νεανίδων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα του 2006 στην πόλη Buzau της Ρουμανίας.

Μέλος του Σ.Ε.Π.ΠΕ. (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης) με συνεχή επιμόρφωση.
Γραμματέας της Ε.Π.Φ.Α. (Ενωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) Νομού Μαγνησίας, από το 2011».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου