ΒΟΛΕΪ

Πανδαισία Beach Volley στη Σκόπελο

πανδαισία-beach-volley-στη-σκόπελο-412951

Με τη διεξαγωγή του 2ου Τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που στόχος είναι να γίνει θεσμός στο νησί.

Μόνο η λέξη «πανδαισία» μπορεί να αποδώσει σε κάποιο βαθμό τις έντονες στιγμές που βίωσε ολόκληρο το νησί της Σκοπέλου το τριήμερο 17-18-19 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή του 2ου Τουρνουά Masters του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Volley 2015.

Τις αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούσαν εκτίνασσαν στα ύψη οι εκπληκτικές προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών, που πραγματικά άφησαν ανεξίτηλα χαραγμένες παραστάσεις στη μνήμη όσων βίωσαν αυτό το πανηγύρι του αθλητισμού. Ηταν μέθεξη των αθλητών, των Σκοπελιτών κάθε ηλικίας και των επισκεπτών του νησιού μας σε ένα πολύβουο κρεσέντο που κορυφώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τη διεξαγωγή των δύο συναρπαστικών τελικών.

Το σκηνικό που στήθηκε στην Αμμο της Σκοπέλου ανέδειξε με τον πιο παραδειγματικό τρόπο τις δυνατότητες και τις προοπτικές των φορέων του νησιού, που σε αγαστή συνεργασία έφεραν σε πέρας έναν άθλο, όπως χαρακτηρίστηκε και από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας η διοργάνωση. Με τις συντονισμένες ενέργειες Δήμου Σκοπέλου – Περιφέρειας Θεσσαλίας – ΑΟ Σκοπέλου επιτεύχθηκε ένα άρτιο αποτέλεσμα, που δείχνει το δρόμο για την ανάληψη πιο σύνθετων εγχειρημάτων. Ακάματοι πρωταγωνιστές και «ψυχές» του Τουρνουά δύο νέα παιδιά της τοπικής κοινωνίας, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γκουμάς και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Γιάννης Τσακάλης, που υπερέβαλαν εαυτόν και αποτελούν «κεφάλαιο» πλέον στον τομέα οργάνωσης ανάλογων εκδηλώσεων.

Ο Δήμος Σκοπέλου ευχαριστεί τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, που τίμησαν με την παρουσία τους το Πρωτάθλημα, τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Πλωμαρίτη, καθώς και τους χορηγούς και τους δεκάδες μικρούς και μεγάλους εθελοντές που συνέβαλαν στη συλλογική επιτυχία και δηλώνει «παρών» στη διεκδίκηση και άλλων αθλητικών εκδηλώσεων πανελλήνιου επιπέδου.

Το αγωνιστικό

Με πάνω από 1.000 φίλους του beach volley να έχουν κατακλύσει τις εγκαταστάσεις στη Χώρα Σκοπέλου και να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τους τελικούς, η Εθνική ομάδα γυναικών κατάφερε να περάσει το… σκόπελο των έμπειρων Δηλαβέρη/Τέζα και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Μολονότι το πρώτο σετ κατέκτησαν με 21-18 οι Αθηνά Δηλαβέρη και Αρετή Τέζα που είχαν «καθαρό» μυαλό στα κρίσιμα σημεία, οι Πέννυ Καραγκούνη και Πηγιάννα Μεθενίτη, που είχαν το δικό τους… φαν κλαμπ στο νησί των Σποράδων αντέδρασαν στο δεύτερο σετ, και με χαρακτηριστική ευκολία ισοφάρισαν σε 1-1 σετ με 21-8.

Το τάι μπρέικ ήταν άκρως εντυπωσιακό και ανατρεπτικό, με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Η Δηλαβέρη με επίθεση έκανε το 14-13 στέλνοντας την ομάδα της στο ματς μπολ, όμως η Καραγκούνη με εύστοχη επίθεση ισοφάρισε σε 14-14, και έκανε και το 15-14, αυτήν την φορά για την ομάδα της. Μια ενόχληση στον ώμο της Αθηνάς Δηλαβέρη οδήγησε σε medical taim out, με την Τέζα να ισοφαρίζει 15-15. Η Μεθενίτη έκανε το 17-17 και η Δηλαβέρη το 18-18, με άσο η Καραγκούνη σημείωσε το 19-18 και στη συνέχεια διαμόρφωσε το τελικό 20-18.

Στους άνδρες το 2Χ2 πανηγύρισαν στη Σκόπελο οι Θοδωρής Παπαδημητρίου και Δημήτρης Νιώπας, καθώς επικράτησαν με 2-0 σετ των Ανδρόνικου Βανδώρου και Γιώργου Μονιάκη στον άκρως θεαματικό τελικό του 2ου τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2015.

Η εμπειρία και η καρδιά του μοναδικού εστεμμένου Πρωταθλητή Ελλάδας beach volley, Θοδωρή Παπαδημητρίου με το ταλέντο του νέου του παρτενέρ στην άμμο, Δημήτρη Νιώπα «μίλησαν» στα κρίσιμα σημεία και μετά το 1ο τουρνουά στην Καρδία Θεσσαλονίκης ανέβηκαν ξανά στην κορυφή στο 2ο, που διεξάγεται στο όμορφο και καταπράσινο νησί των Σποράδων.

Στο πρώτο σετ οι κάτοχοι του πρώτου τίτλου Masters της χρονιάς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 17-20, μετά από υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν οι «μαχητικοί», Βανδώρος/Μονιάκης, έφεραν το ματς στα ίσια (21-21) και μετά από επίθεση του Παπαδημητρίου και μπλοκ στην επόμενη φάση του Νιώπα έγινε το 23-21 και το 1-0 στα σετ υπέρ τους.

Εξίσου συναρπαστικό ήταν και το δεύτερο σετ με τους Νιώπα/Παπαδημητρίου να μην δείχνουν διατεθειμένοι να… χαρίσουν ούτε ένα σετ στους αντιπάλους τους. Με καλό σερβίς, θεαματικές «βουτιές» στην άμυνα και απροσπέλαστο μπλοκ οι Νιώπας και Παπαδημητρίου Θ. δεν επέτρεψαν στους παθιασμένους, Μονιάκη/Βανδώρο να ξεφύγουν στο σκορ (19-19 και 20-20). Ενώ τη νίκη με 22-20… έγραψε με δική του επίθεση ο Δημήτρης Νιώπας.

«Θα καθιερωθεί στη Σκόπελο»

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης παρακολούθησαν μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής πρωταθλημάτων beach volley της ΕΟΠΕ, Θανάση Ρέρρα, και τον υπεύθυνο Εθνικών ομάδων beach volley κ. Χαλβατζή τους ενδιαφέροντες αγώνες του κυρίως ταμπλό των γυναικών στις εγκαταστάσεις της Χώρας Σκοπέλου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων beach volley της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας αρχικά υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Σκοπέλου και τον ΑΟ Σκοπέλου γιατί ουσιαστικά κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες κατάφεραν αυτό που για άλλους φάνταζε ακατόρθωτο: τη διεξαγωγή ενός τουρνουά αντάξιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Είναι υπέροχο που βρίσκουμε ανθρώπους του βόλεϊ παντού, οι οποίοι προάγουν το άθλημα και δημιουργούν μικρές κυψέλες του beach volley, με μόνιμες εγκαταστάσεις. Είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο τουρνουά θα καθιερωθεί στη Σκόπελο».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός υποστήριξε: «Εμείς ως περιφέρεια στηρίζουμε τον αθλητισμό, θέλουμε να αναλαμβάνουμε τέτοιες διοργανώσεις».

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης σημείωσε: «Για εμάς είναι τιμή η ανάληψη αυτής της διοργάνωσης και καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης που μας εμπιστεύτηκε ώστε να διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες στη Σκόπελο. Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει έναν στόχο, ο οποίος είναι οι νέοι μας να ασχολούνται με τον αθλητισμό, και σε αυτόν το στόχο εντάσσονται και αυτοί οι αγώνες.

Πρώτη φορά γίνεται τουρνουά beach volley στη Σκόπελο, αν και το 2004 είχε επιλεχθεί το νησί και στη συνέχεια ακυρώθηκε. Ευχή μας είναι αυτή η διοργάνωση να είναι η αρχή για να γίνει θεσμός στη Σκόπελο το τουρνουά beach volley για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οπως όλα τα αθλήματα έτσι και αυτό αναπτύσσει το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας και της αλληλεγγύης. Ηδη στο νησί έχουμε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ και τώρα θέλουμε να αναπτυχθεί και το beach volley και αυτή η διοργάνωση αποτελεί ένα κίνητρο για τους νέους μας ώστε να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου