ΒΟΛΕΪ

Οι «βασιλιάδες» στην άμμο της Σκοπέλου

οι-βασιλιάδες-στην-άμμο-της-σκοπέλο-415144

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Σκόπελο το 2ο τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2015, παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων.

Το 2Χ2 πανηγύρισαν οι Θοδωρής Παπαδημητρίου και Δημήτρης Νιώπας, καθώς επικράτησαν με 2-0 σετ των Ανδρόνικο Βανδώρο και Γιώργο Μονιάκη στον άκρως θεαματικό τελικό.

Η εμπειρία και η καρδιά του μοναδικού εστεμμένου πρωταθλητή Ελλάδας beach volley, Θοδωρή Παπαδημητρίου με το ταλέντο του νέου του παρτενέρ στην άμμο, Δημήτρη Νιώπα «μίλησαν» στα κρίσιμα σημεία και μετά το 1ο τουρνουά στην Καρδία Θεσσαλονίκης ανέβηκαν ξανά στην κορυφή στο 2ο, που διεξάγεται στο όμορφο και καταπράσινο νησί των Σποράδων.

Στο πρώτο σετ οι κάτοχοι του πρώτου τίτλου Masters της χρονιάς, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 17-20, μετά από υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν οι «μαχητικοί», Βανδώρος/Μονιάκης, έφεραν το ματς στα ίσια (21-21) και μετά από επίθεση του Παπαδημητρίου και μπλοκ στην επόμενη φάση του Νιώπα έγινε το 23-21 και το 1-0 στα σετ υπέρ τους.

Εξίσου συναρπαστικό ήταν και το δεύτερο σετ με τους Νιώπα/Παπαδημητρίου να μην δείχνουν διατεθειμένοι να… χαρίσουν ούτε ένα σετ στους αντιπάλους τους. Με καλό σερβίς, θεαματικές «βουτιές» στην άμυνα και απροσπέλαστο μπλοκ οι Νιώπας και Παπαδημητρίου Θ. δεν επέτρεψαν στους παθιασμένους, Μονιάκη/Βανδώρο να ξεφύγουν στο σκορ (19-19 και 20-20). Ενώ τη νίκη με 22-20… έγραψε με δική του επίθεση ο Δημήτρης Νιώπας.

«Μπλε» κορίτσια στον… ήλιο και στην κορυφή

Τον παρθενικό τους τίτλο σε τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volley 2015 πανηγύρισαν οι Πηγιάννα Μεθενίτη και Πέννυ Καραγκούνη, καθώς την Κυριακή το απόγευμα στο 2ο τουρνουά της Σκοπέλου επικράτησαν με 2-1 σετ των Δηλαβέρη Α./ Τέζα Α. Με πάνω από 1.000 φίλους του beach volley να έχουν κατακλύσει τις εγκαταστάσεις στη Χώρα Σκοπέλου και να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τους τελικούς, η Εθνική ομάδα γυναικών κατάφερε να περάσει τον… σκόπελο των έμπειρων Δηλαβέρη/Τέζα και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

«Να καθιερωθεί»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλημάτων beach volley της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας υπογράμμισε: «Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Σκοπέλου και τον ΑΟ Σκοπέλου, γιατί ουσιαστικά κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες κατάφεραν αυτό που για άλλους φάνταζε ακατόρθωτο: τη διεξαγωγή ενός τουρνουά αντάξιο του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Είναι υπέροχο που βρίσκουμε ανθρώπους του βόλεϊ παντού, οι οποίοι προάγουν το άθλημα και δημιουργούν μικρές κυψέλες του beach volley, με μόνιμες εγκαταστάσεις. Είναι βέβαιο ότι το συγκεκριμένο τουρνουά θα καθιερωθεί στην Σκόπελο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου