ΒΟΛΕΪ

Ορθιες… παρά τις απουσίες

ορθιες-παρά-τις-απουσίες-637004

Οι ιώσεις και οι τραυματισμοί χτύπησαν την πόρτα του γυναικείου τμήματος της Νίκης Βόλου αλλά οι κυανόλευκες κατάφεραν να κερδίσουν τη Φθία Λαμίας με 3-0 σετ για το πρωτάθλημα βόλεϊ της Β’ Εθνικής Γυναικών στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Συγκεκριμένα οι αθλήτριες Ετοιμου, Πρασσά, Βλαχάκη, Πόλη ήταν εκτός αποστολής, ενώ οι Γιαγκουνίδου και Τζιοβάρα, αν και ήταν παρούσες, βοήθησαν ελάχιστα καθώς η πρώτη υπέφερε από διάστρεμμα και η δεύτερη ήταν εμπύρετη.

Ετσι κλήθηκαν οι παγκορασίδες που τους δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και με κορυφαία τη Ναταλία Χαλκιά άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και υποσχέσεις για το μέλλον.

Στο πρώτο σετ με προβλήματα στην υποδοχή η Φθία ξέφυγε με 1-6. Σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ένιωσε αδιαθεσία η libero Τζιοβάρα Παναγιώτα και αντικαταστάθηκε από την Αφέντου. Στη συνέχεια η Νίκη Βόλου έκανε ένα σερί 9-1 και διαμόρφωσε το σκορ σε 10-7. Με την ψυχολογία ανεβασμένη και τις Κολοβού, Λώλου να είναι αλάνθαστες στα τελειώματα το σετ πήγε στη Νίκη με 25-23.

Στο δεύτερο σετ η Σταυρακοπούλου είχε εύκολο έργο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού καθώς τα ποσοστά στην υποδοχή ανέβηκαν κατακόρυφα με την Αφέντου να τελειώνει από το κέντρο όλες τις μπάλες, η Νίκη πήρε μεγάλη διαφορά και το σετ κατέληξε στη Νίκη με σκορ 25-21.

Στο τρίτο σετ ήρθε η χαλάρωση και η Φθία μπήκε στο παιχνίδι δυναμικά και έκανε ένα σερί 0-7. Τότε αντικαταστάθηκε η Βαΐτση που ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο (έδωσε τα μέγιστα, καθώς αν και κεντρικός πήρε μεγάλο βάρος στην υποδοχή).

Η Γιαγκουνίδου με την εμπειρία της, αν και τραυματίας, ισορρόπησε το παιχνίδι στο κέντρο και ξεκίνησε να ροκανίζεται η διαφορά για να έρθει η ισοφάριση με ένα σερί 4-0 από την Σταυρακοπούλου και το σκορ 14-14. Η Φθία όμως πήρε νέο προβάδισμα με 14-17, κάπου εκεί όμως με τις έξυπνες επιθέσεις της Κολοβού και το σερί της Λώλου από τη γραμμή του σερβίς η Νίκη πέρασε μπροστά με 22-20 για να τελειώσει το σετ και τον αγώνα με 25-22.

Νίκη Βόλου – Φθία Λαμίας 3-0

(25-23, 25-21, 25-22)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξανθόπουλος) Κολοβού, Χαλκιά, Αφέντου, Βαΐτση, Σταυρακοπούλου, Λώλου, Χάρχαρη, Σουφλή, Μερκονιάν, Ζιώγα, Γιαγκουνίδου, Τζιοβάρα.

ΦΘΙΑ: Παπακωνσταντίνου, Αντωνοπούλου(l), Σταμαδήμου, Κυτέα, Τεζαψίδου, Κουτερή, Αποστολοπούλου, Παπαγεωργίου.

Β’ Εθνική

Βόλεϊ Γυναικών – 11η αγωνιστική

Τα αποτελέσματα:
Φιλαθλητικός Αμπελώνα – ΑΣ Αργώ 3-0
ΓΣ Αλμυρού – Ασκληπιός Τρικάλων 0-3
ΑΟ Σουφλαρίων – ΓΣ Νίκαιας 3-2
Νίκη Βόλου – Φθία Λαμίας 3-0

Η βαθμολογία
1. Ασκληπιός 23
2. ΓΣ Νίκαιας 20
3. ΑΟ Σουφλαρίων 20
4. ΑΣ Αργώ 19
5. Νίκη Βόλου 16
6. Φιλαθλητικός 8
7. Φθία Λαμίας 4
8. ΓΣ Αλμυρού 4

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου