ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πάνω από 100 οι αιτήσεις για το ΤΟΠΣΑ

πάνω-από-100-οι-αιτήσεις-για-το-τοπσα-571160

Ξεπέρασαν τις 100 οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου από ανέργους, ασφαλισμένους του ΟΓΑ και νέους επαγγελματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα κατάρτισης του προγράμματος «Τοπικά σχέδια για την Απασχόληση» (ΤΟΠΣΑ) που θα υλοποιηθούν από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου μέσω της «Συμπολιτείας Απασχόλησης» συνεργάζεται με τους Δήμους Αλμυρού, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς – Μουρεσίου για την προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και τη δημιουργία ευκαιριών εργασίας μέσα από την κατάρτιση. Το βασικό σχέδιο της όλης δράσης είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας μέσα και από τη δημιουργία συνεταιρισμών, αλλά και ατομικών επιχειρήσεων προσαρμοσμένων πάντοτε στα ιδιαίτερα οικονομικά, γεωγραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

Οπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου μέσω του προγράμματος ΤΟΠΣΑ κινούμαστε στην κατεύθυνση της κατάρτισης των ανέργων και των υπόλοιπων συμπολιτών και της παροχής των κατάλληλων πνευματικών εφοδίων, ώστε να ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι θέσεις κατάρτισης που αφορούν το Δήμο Ρήγα Φεραίου, αγγίζουν τις 25. Βέβαια το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγαλύτερο, καθώς οι αιτήσεις άγγιξαν τις 100, στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για εμάς, καθώς φαίνεται ότι οι συμπολίτες ενδιαφέρονται να καταρτιστούν, να ενισχύσουν τις ικανότητές τους και μέσα από συνεταιρισμούς να προχωρήσουν σε μια νέα οικονομική δραστηριότητα».

Τα σεμινάρια κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν στο Βελεστίνο και θα διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες, ενώ οι καταρτιζόμενοι για κάθε μία ώρα κατάρτισης θα λαμβάνουν πέντε ευρώ. Η διαδικασία της κατάρτισης και της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο. Η επιλογή των καταρτιζομένων θα γίνει με μοριοδότηση.

Επίσης έληξαν την περασμένη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου οι προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων για τις 16 θέσεις μέσω του ΟΑΕΔ που προσφέρονται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου και οι οποίες υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου