ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενδιαφέρον για την εκμίσθωση αγρών από δημότες

ενδιαφέρον-για-την-εκμίσθωση-αγρών-απ-572824

Την εκμίσθωση δημοτικών αγροτεμαχίων αποφάσισε μεταξύ άλλων η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρήγα Φεραίου που συνεδρίασε. Στόχος της εκμίσθωσης είναι αφενός η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, αφετέρου η όλο και πιο ενεργή απασχόληση των δημοτών με τον πρωτογενή τομέα.

Οπως τονίζεται από το Δήμο, πολλές είναι οι περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, όπου δημότες ενεργοί ή και μη στον αγροτικό τομέα, ενδιαφέρονται να εκμισθώσουν αγρούς και να τους καλλιεργήσουν απολαμβάνοντας τα οφέλη. Συγχρόνως και από γεωπόνους του Δήμου μπορεί να παρασχεθεί η απαιτούμενη τεχνογνωσία στους εκμισθωτές, ενώ υπάρχει και η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για ζητήματα νέων καλλιεργειών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκφράζεται για τις αγροτικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Φερών, ωστόσο τελευταία προκύπτει ενδιαφέρον και για την περιοχή της δημοτικής ενότητας Κάρλας.

Πάντως ο Δήμος διαθέτει στο πλαίσιο της ακίνητης περιουσίας αγρούς και ήδη προχωρεί στην εκμίσθωσή τους από το να είναι αναξιοποίητοι. Ο χρόνος εκμίσθωσης όπως και οι εκτάσεις ποικίλλουν.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως: «μέσα από την εκμίσθωση των αγρών επιχειρούμε να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία του Δήμου και να αυξήσουμε τα έσοδα. Εδώ και τρία χρόνια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την εκμίσθωση των αγροτεμαχίων από αγρότες, αλλά και νέους αγρότες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα».

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται για τους αγρούς της δημοτικής ενότητας Φερών, ωστόσο εκμισθώθηκαν αγροί και σε άλλες περιοχές, όπως στην περιοχή του Ριζομύλου.

Στο μεταξύ συνάντηση με συνεργάτη της Τράπεζας Πειραιώς είχε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, όπου συζητήθηκε το πρόγραμμα Jessica το οποίο αφορά τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση έργων υποδομής και καθημερινότητας.

Η κ. Λαΐτσου ενημερώθηκε για όλες τις πτυχές του προγράμματος, ενώ αναφέρθηκε και σε διάφορες πτυχές της όλης δράσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου