ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

«Φρένο» στις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ

φρένο-στις-διακοπές-ρεύματος-από-τη-576580

Τον προβληματισμό του προς τη ΔΕΗ εκφράζει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου με αφορμή το ζήτημα της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε δημότες οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται. Για το λόγο αυτό ζητά να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη ευαισθησία περιπτώσεις συμπολιτών που αντικειμενικά δεν μπορούν να καταβάλλουν τα χρήματα και δεν θα πρέπει να τους κοπεί το ρεύμα.

Η Δημοτική Αρχή ενημερώνεται σχεδόν καθημερινά από δημότες που απεγνωσμένα ζητούν τη στήριξή της να επικοινωνήσει με τη ΔΕΗ, προκειμένου να αποκτήσουν ξανά ηλεκτροδότηση.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε σχετικά πως: «τέτοιου είδους θέματα θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευαισθησία, γιατί αποτελούν κοινωνικές περιπτώσεις που χρήζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, αφορούν ανθρώπους που προσπαθούν να καλύψουν με μεγάλο ιδρώτα και αγωνία τις άμεσες βιοποριστικές ανάγκες για την οικογένειά τους ή για τους ίδιους προσωπικά. Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα αδιέξοδα σε συμπολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν είτε το χαράτσι, είτε ακόμη και το δίμηνο λογαριασμό της ΔΕΗ. Ζητούν κατανόηση και υποστήριξη από το Κράτος».

Η Δήμαρχος τόνισε πως: «Εμείς θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να πείσουμε τους αρμόδιους να αντιμετωπίσουν με την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία τις ιδιαίτερες περιπτώσεις συμπολιτών που αντικειμενικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν την οφειλή του λογαριασμού. Μπορεί να μην είναι στις άμεσες αρμοδιότητές μας, ωστόσο πρόκειται για ένα κοινωνικό θέμα που αφορά τους συμπολίτες μας και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το αντιμετωπίσουμε. Ήδη επικοινωνήσαμε με τη ΔΕΗ και θέσαμε ως Δήμος το ζήτημα, τονίζοντας το κοινωνικό κόστος και εκφράζοντας τη διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που επικρατεί».

Εξάλλου συνάντησημε το Σύλλογο Γυναικών Ριζομύλου είχε χθες η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών. Ήδη ο Σύλλογος Γυναικών Ριζομύλου δραστηριοποιείται σε διάφορα επίπεδα έχοντας αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, ενώ συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου