ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Είκοσι πέντε ωφελούμενοι από το ΤΟΣΠΑ

είκοσι-πέντε-ωφελούμενοι-από-το-τοσπα-580090

Είκοσι πέντε άτομα από την περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα εκπαιδευτούν έχοντας τη συμβουλευτική καθοδήγηση έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών από το πρόγραμμα ΤΟΣΠΑ, μέσω του οποίου προωθούνται οι συνεταιρισμοί, αλλά και οι ατομικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Το πρόγραμμα προβλέπει ότι θα καταρτιστούν αυξάνοντας τις γνώσεις τους σε μια εποχή, όπου η διαρκής εκπαίδευση είναι αναγκαία, καθώς αλλάζουν διαρκώς τα δεδομένα.

Παράλληλα θα σχεδιάσουν το δικό τους επιχειρησιακό πλάνο, θα διαμορφώσουν το δικό τους σχέδιο, ατομικά ή σε ομάδες, προκειμένου μετά το σεμινάριο να στήσουν την επιχείρηση και θα ενεργοποιηθούν επαγγελματικά και θα ξεκινήσουν να εργάζονται σε τομείς που θα έχουν σχέση με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ανάγκες που διαμορφώνονται από την τρέχουσα καθημερινότητα, όπως η καθαριότητα, οι συντηρήσεις, αλλά και την οικονομική φυσιογνωμία του τόπου, όπως στον πρωτογενή τομέα, που είναι κυρίαρχος στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Ουσιαστικά το πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ προσφέρει την ευκαιρία για αυτόνομη και συλλογική δράση στους νέους και μεγαλύτερους της περιοχής μας που προσπαθούν να ανοίξουν ένα νέο εργασιακό κεφάλαιο στη ζωή τους.

Μάλιστα ο Δήμος όπως τόνισε η δήμαρχος Ελ. Λαΐτσου είναι αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό των καταρτιζόμενων από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο βήμα, ενθαρρύνοντας την κοινωνική επιχειρηματικότητα που ξεπροβάλλει ως νέα δραστηριότητα και στην περιοχή που επίσης μαστίζεται από την ανεργία και η ιδιωτική πρωτοβουλία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης.

Μέσω του ΤΟΣΠΑ εκτιμάται ότι θα ανοιχτούν νέοι ορίζοντες, νέες τάσεις, όπως η κοινωνική επιχειρηματικότητα, όπου εκπαιδευμένοι εργαζόμενοι αξιοποιούν τους πόρους της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου