Σε τροχιά υλοποίησης

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-18, 11:13:45
Σε τροχιά υλοποίησης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής των δύο περιφερειακών δρόμων στο Στεφανοβίκειο συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ με πόρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου, αλλά και μέσω ΕΣΠΑ. Η ολοκλήρωση των έργων αναμένεται να αρχίσει σταδιακά από τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ενώ θα αναβαθμίσουν τις συνθήκες πρόσβασης και κίνησης των οχημάτων, θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου επισκέφθηκε τις δύο εργολαβίες στα μέσα της περασμένης εβδομάδας και συζήτησε με τους αρμόδιους για την πορεία των εργασιών εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι μέσα στους επόμενους μήνες το Στεφανοβίκειο θα διαθέτει ένα σύγχρονο δίκτυο οδικών αξόνων μέσω του οποίου θα ωφελούνται τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες.

Ειδικότερα, όπως τόνισε η Δήμαρχος: «Ως Δημοτική Αρχή προχωρήσαμε άμεσα στην έναρξη δύο έργων που πιστεύουμε ότι θα ωφελήσουν πολλαπλά τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες. Με τους δύο περιφερειακούς δρόμους ενισχύεται η οδική ασφάλεια, αποφορτίζεται το κέντρο από τη διέλευση οχημάτων, βελτιώνεται η πρόσβαση και αναβαθμίζεται γενικότερα η καθημερινότητα. Συγχρόνως οι δύο περιφερειακοί δρόμοι διαθέτουν και αντιπλημμυρικά χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων. Παρά την κρίση στέλνουμε το μήνυμα ότι υλοποιούμε έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα και δημιουργούμε θέσεις εργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Ο συνολικός προϋπολογισμός και των δύο περιφερειακών δρόμων ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ με συνολικό μήκος 3,6 χιλιόμετρα.

Πιο αναλυτικά ο περιφερειακός δρόμος από την πλευρά της Λάρισας έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και κατασκευάζεται από πόρους του Δήμου. Έχει συνολικό μήκος 1.700 μέτρα. Στόχος είναι η διευκόλυνση των οδηγών που κινούνται είτε εντός της δημοτικής ενότητας, είτε θέλουν να μεταβούν στο γειτονικό στρατόπεδο ελικοπτέρων. Ο δρόμος θα εφάπτεται με την επαρχιακή οδό Βόλου - Λάρισας, ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμος στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ θα υπάρχει σύνδεση και με το κέντρο του Στεφανοβικείου.

Ο δεύτερος περιφερειακός δρόμος έχει προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναβαθμίσει την οδική πρόσβαση των κατοίκων σε περιοχές εκτός του συγκεκριμένου δημοτικού διαμερίσματος και θα αποφορτίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο.  Ο περιφερειακός δρόμος, από την πλευρά του Βόλου, ξεκινάει από τις αποθήκες του Συνεταιρισμού. Το πλάτος του είναι 7,50 μέτρα.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=