ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στη Βαρκελώνη 12 μαθητές του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

στη-βαρκελώνη-12-μαθητές-του-επαλ-βελεσ-585845

Σε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βαρκελώνη συμμετέχει το Επαγγελματικό Λύκειο Βελεστίνου.Το σχολείο συμμετέχει σε πρόγραμμα LEONARDO DA VINCI κινητικότητας μαθητών και συνοδών στη Βαρκελώνη της Ισπανίας με τίτλο: «Compare in practice – Active apprenticeship of Students in Computing and Hotel -Tourism sector or an European Professional Identity», που θα διαρκέσει έως τις 17 Νοεμβρίου.

Το σχέδιο εντάσσεται στην προσπάθεια ενθάρρυνσης των εκπαιδευομένων να επεκτείνουν το πεδίο επιμόρφωσής τους πέρα από τα σύνορα της χώρας τους ειδικά σε περιόδους οικονομικής ύφεσης όπως αυτή που βιώνει η Ευρώπη σήμερα. Η επαγγελματική εκπαίδευση παρέχει υποστήριξη στη διαδικασία αυτή, δίνοντας διεθνή διάσταση στο μαθησιακό περιεχόμενο διευκολύνοντας την επαγγελματική κινητικότητα.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί η σχολική μονάδα συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή. Η συνεχής επαφή στην πράξη με το γνωστικό αντικείμενο των σπουδών των μαθητών αποτελεί προτεραιότητα που δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους. Ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο και γνωστό στις δύο χώρες – εταίρους τομέα του τουρισμού, το συγκεκριμένο σχέδιο βοηθά σημαντικά τους μαθητές στην προσπάθεια επίτευξης των παραπάνω και συμβάλει στην αναγνώριση κοινών επαγγελματικών χαρακτηριστικών μέσα από τη σύγκριση και την επιτόπου κατάρτιση, στη συνειδητοποίηση της αξίας της χάραξης στόχων που απαιτούνται για τη βελτίωση των προοπτικών σταδιοδρομίας τους, στην προετοιμασία για την ανάληψη των νέων ρόλων του αυριανού ενημερωμένου, καταρτισμένου, ευέλικτου και με εφόδια επαγγελματία και στην παροχή ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές με ίση κατανομή φύλου, οικονομικής και μαθησιακής κατάστασης.

Στο σχέδιο συμμετάσχουν δώδεκα μαθητές από τον τομέα Πληροφορικής και Οικονομικών Υπηρεσιών, ειδικότητας Τουριστικών Υπηρεσιών και δύο συνοδοί καθηγητές. Το σχέδιο προβλέπει κατάρτιση των μαθητών μας στην τουριστική πόλη της Βαρκελώνης της Ισπανίας διάρκειας δύο εβδομάδων. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν ένα διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσουν τις γλωσσικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες να ενισχύσουν την αίσθηση της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη και εργαζόμενου που έχει τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και κοινωνικά σε μια χώρα με κοινά χαρακτηριστικά στην παροχή υπηρεσιών τουρισμού στη λεκάνη της Μεσογείου, σε μια χώρα που αντιμετωπίζει παρόμοιες καταστάσεις επαγγελματικής ύφεσης και παράλληλα αποτελεί επίσης μέλος της Ε.Ε.

Η πρακτική εξάσκηση των μαθητών θα γίνει στις εγκαταστάσεις του οργανισμού υποδοχής και σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Τα αντικείμενα κατάρτισης και πρακτικής άσκησης θα είναι λειτουργικά συστήματα Η/Υ, Προγραμματιστικά εργαλεία για το διαδίκτυο, Δίκτυα υπολογιστών, Βασικές υπηρεσίες διαδικτύου, Αρχές γενικής λογιστικής, Στοιχεία τουριστικής οικονομίας, επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη, Οικονομικά Μαθηματικά και εφαρμογές στατιστικής στο Τουρισμό, Τουριστική Θεωρία και εφαρμογές Η/Υ, Τουριστικό Marketing, Λειτουργίες τουριστικών Γραφείων Τουριστικοί Ναύλοι, Τουριστικά Πακέτα, Τουριστικές εφαρμογές Η/Υ και Υπηρεσίες σίτισης, εστίασης, και εξυπηρέτησης. Στο τέλος του σχεδίου πιστεύουμε ότι οι γνώσεις και κυρίως οι εμπειρίες θα συμβάλλουν συστηματικά στην αξιολόγηση του σχεδίου και στην εξέλιξη των μαθητών μας.

Η επίβλεψη των δικαιούχων κατά τη διάρκεια υλοποίησης της ανταλλαγής θα πραγματοποιείται από τις υπεύθυνες καθηγήτριες κ. Μυλωνά Παρασκευή και κ. Παπακυριαζή Λαμπρινή που έχουν οριστεί και επιβλέπουν την υλοποίηση του σχεδίου και την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος εργασίας μαζί με τους υπόλοιπους δικαιούχους – μαθητές μας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου