ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ενδιαφέρον δημοτών για το πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ

ενδιαφέρον-δημοτών-για-το-πρόγραμμα-τ-589603

Αρκετοί δημότες συμμετείχαν στην ενημερωτική ημερίδα για την συνεταιριστική κοινωνική επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΟΠΣΑ που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και την «Συμπολιτεία Απασχόλησης». Στόχο είχε την ενημέρωση των δημοτών που θέλουν να συμμετάσχουν αρχικά στο σεμινάριο κατάρτισης, όπου θα λάβουν την εκπαίδευση, και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην ίδρυση ατομικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Στην εκδήλωση μίλησαν στελέχη του φορέα που έχει αναλάβει την κατάρτιση των συμμετεχόντων. Σημειώνεται πως οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των δημοτών στο σεμινάριο θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2425350209 καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Στην ημερίδα απηύθυνε χαιρετισμό η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου που υπογράμμισε τις ενέργειες που κάνει ο Δήμος μέσα από προγράμματα, όπως το ΤΟΠΕΚΟ, το ΤΟΠΣΑ, αλλά και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την απασχόληση των δημοτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εύρεσης εργασίας.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι ακόμη και αυτοί που δεν θα επιλεγούν στο σεμινάριο, αν και έκαναν αίτηση, θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα.

Συμπλήρωσε δε πως μέσω του ΤΟΠΣΑ ανοίγεται ο δρόμος για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή, όπου δεν θα χρειαστεί οι συμμετέχοντες να βάλουν κάποιο κεφάλαιο.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου θα επιλεγούν συνολικά 25 άτομα που θα εκπαιδευτούν έχοντας τη συμβουλευτική καθοδήγηση έμπειρων και εξειδικευμένων στελεχών.

Στη δήλωσή της για το πρόγραμμα ΤΟΠΣΑ η κ. Λαΐτσου τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου εντάχθηκε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσα από το οποίο προωθούνται οι συνεταιρισμοί, αλλά και οι ατομικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Θεωρούμε πως η απάντηση στην κρίση και την ανεργία, είναι η κατάρτιση, η εκπαίδευση και γι’ αυτό σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν σεμινάρια κατάρτισης μέσω του προγράμματος ΤΟΠΣΑ, προκειμένου στη συνέχεια οι καταρτιζόμενοι, με τα εφόδια που θα έχουν λάβει, να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδίου τους δημιουργώντας μια ατομική ή συνεταιριστική επιχείρηση».

Εμείς ως Δήμος θα σταθούμε στο πλευρό των καταρτιζόμενων από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο βήμα, ενθαρρύνοντας την κοινωνική επιχειρηματικότητα που ξεπροβάλλει ως νέα δραστηριότητα και στον τόπο μας.

Γιατί η τοπική μας κοινωνία έχει ανάγκες και είμαστε αποφασισμένοι να τις αντιμετωπίσουμε αξιοποιώντας το ντόπιο ανθρώπινο δυναμικό που θα έχει εξειδικευτεί και οργανωθεί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου