ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βάρος στην καθημερινότητα

βάρος-στην-καθημερινότητα-591205

Προτεραιότητα στα έργα που αφορούν στην καθημερινότητα της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου δίνει το τεχνικό πρόγραμμα του 2014. Η καταγραφή των προβλημάτων και η ιεράρχησή τους έχουν ολοκληρωθεί και μέσα από τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή στοχεύει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ελλείψεις σε υποδομές που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Εργα αντιπλημμυρικής προστασίας, επεκτάσεις πλατειών, συντηρήσεις σχολικών κτιρίων, παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στις δράσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για το 2014.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία σύνταξης του τεχνικού προγράμματος που θα αποτελέσει έναν οδηγό για την υλοποίηση εργασιών σε διάφορα επίπεδα από τη Δημοτική Αρχή.

Η σύνταξη του προγράμματος γίνεται στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου το Μνημόνιο επιβάλλει συνεχείς περικοπές στους προϋπολογισμούς.

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα θα συζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και θα αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως: «μέσα στο πλαίσιο της έντονης οικονομικής πίεσης από την κυβέρνηση και το Μνημόνιο, επιχειρούμε να συντάξουμε το τεχνικό πρόγραμμα του επόμενου έτους. Το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί τον οδηγό μας για τις παρεμβάσεις σε έργα καθημερινότητας και όχι μόνο. Τα προηγούμενα χρόνια καταφέραμε να υλοποιήσουμε τις παρεμβάσεις που σχεδιάσαμε και να αναβαθμίσουμε τις υποδομές, τις δομές, την καθημερινότητα. Προχωρήσαμε σε δράσεις στο οδικό δίκτυο, στους κοινόχρηστους χώρους, στις πλατείες και τις παιδικές χαρές, στην καθαριότητα και σε άλλους τομείς. Στέλνουμε το μήνυμα στον πολίτη πως έστω και με λιγότερους πόρους, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε τις ίδιες υπηρεσίες στους δημότες. Παράλληλα εκτός από τα έργα του τεχνικού προγράμματος υπάρχουν και οι μεγάλες παρεμβάσεις σε έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ».

Οι καθαρισμοί χαντακιών, οι περιφράξεις οικοπέδων, η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, η προμήθεια στηθαίων και πινακίδων, η κατασκευή μνημείων, η συντήρηση γηπέδων και ευρύτερα αθλητικών χώρων, οι επεκτάσεις φωτισμού, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, οι διανοίξεις δρόμων, οι κατασκευές έργων υποδομής σχεδιάζεται να ενταχθούν στο νέο τεχνικό πρόγραμμα για το 2014.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου