ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Διάθεση ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου

διάθεση-ηλεκτρονικών-υπολογιστών-στ-594473

Ηλεκτρονικούς υπολογιστές διέθεσε χθες στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου ο Δήμος Ρήγα Φεραίου σε μια ευρύτερη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, προκειμένου να ενισχυθούν τα σχολεία της περιοχής με εξοπλισμό στον κρίσιμο τομέα της πληροφορικής.

Η παράδοση των επτά ηλεκτρονικών υπολογιστών πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου παρουσία της διευθύντριας, των καθηγητών και των μαθητών. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αξιοποιηθούν από το Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου, ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται και η αναβάθμιση του υπάρχοντος εξοπλισμού. Εντός ημερών το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο θα συνδέσει τους υπολογιστές.

Παράλληλα, ο δήμος έχει παραχωρήσει και άλλους ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχολεία της περιοχής, όπως στο 1ο Δημοτικό Βελεστίνου και στο Νηπιαγωγείο Περιβλέπτου, καθώς έχει ήδη προχωρήσει στη σχετική αγορά.

Η παράδοση των υπολογιστών έγινε σε κλίμα ενθουσιασμού, όπου το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενέργεια αυτή.

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Ελένη Λαΐτσου επισήμανε πως: «στόχος μας μέσα από αυτή την ενέργεια είναι να αναβαθμίσουμε τον εξοπλισμό των ηλεκτρονικών υπολογιστών στα σχολεία, να ενισχύσουμε τις δυνατότητες εκπαίδευσης και να διαμορφώσουμε νέες ευκαιρίες διδασκαλίας στους καθηγητές. Ως Δήμος θέλουμε να φέρουμε ακόμη πιο κοντά τους μαθητές με την επιστήμη της πληροφορικής και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει. Με χαρά διαπιστώσαμε πως το εγχείρημά μας είχε μεγάλη ανταπόκριση, καθώς καθηγητές και μαθητές χάρηκαν με τη δωρεά του εξοπλισμού γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα υπάρξουν στην πορεία».

Στο συγκεκριμένο σχολείο υλοποιούνται και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις, όπως για παράδειγμα περιβαλλοντικό πρόγραμμα για το αστικό πράσινο, μέσω της φύτευσης της σχολικής αυλής, αλλά και της ανάδειξης γειτονικού δημοτικού οικοπέδου.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει αγοράσει περίπου δεκαπέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να δοθούν δωρεάν στα σχολεία της περιοχής. Παράλληλα ενεργεί και για συμμετοχή σε προγράμματα μέσα από τα οποία υπάρχει άντληση εποπτικού υλικού.

Εξάλλου, εδώ και λίγο καιρό δόθηκε στο Δημοτικό Ριζομύλου πλούσιο υλικό για την υποστήριξη της διδασκαλίας των μαθητών, εξέλιξη που προήλθε μέσα από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου