ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Καθαρίστηκαν ρέματα και κοινόχρηστοι χώροι

καθαρίστηκαν-ρέματα-και-κοινόχρηστο-596784

Παρεμβάσεις στον καθαρισμό των ρεμάτων και γενικότερα των κοινόχρηστων χώρων σε δημοτικά διαμερίσματα, όπως στον Άγιο Γεώργιο, στο Ριζόμυλο, στο Αερινό, στον Άγιο Δημήτριο, στο Περίβλεπτο, καθώς και στο Βελεστίνο πραγματοποίησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Πολλά αδρανή υλικά, απορρίμματα, φερτές ύλες και άλλα άχρηστα αντικείμενα μάζεψαν και καθάρισαν από τα ρέματα οι υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Στόχος της όλης προσπάθειας ήταν να γίνει ένας καθαρισμός στους κοινόχρηστους χώρους και τα ρέματα, διαδικασία που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Εξάλλου η ρίψη διαφόρων άχρηστων αντικειμένων σε τέτοιους χώρους εγκυμονεί ποικίλους κινδύνους εκτός δηλαδή της δημόσιας υγιεινής, όπως η εκδήλωση κάποιας πυρκαγιάς, πλημμυρικών φαινομένων, καθώς τα μπάζα μπλοκάρουν τη ροή των υδάτων. Παράλληλα είναι ζήτημα δημόσιας υγιεινής, αλλά και αισθητικής να προστατεύονται οι δημόσιοι χώροι από τα διάφορα υλικά που ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Γι’ αυτό και από τη Δημοτική Αρχή στέλνεται το μήνυμα στους δημότες να σέβονται το περιβάλλον και να μην εναποθέτουν σε κοινόχρηστους χώρους τα αντικείμενα που δεν χρειάζονται. Εξάλλου είναι θέμα δημόσιας υγιεινής, αλλά και αισθητικής η προστασία των κοινόχρηστων χώρων.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μπατζιάκας τόνισε πως ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των ρεμάτων και των κοινόχρηστων χώρων σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Μέσω των τεχνικών υπηρεσιών έγιναν οι εργασίες στην περιοχή του Βελεστίνου, ενώ η εργολαβία ανέλαβε τον καθαρισμό στις περιοχές του Αγίου Δημητρίου, του Ριζομύλου, του Αγίου Γεωργίου, του Αερινού, του Ελευθεροχωρίου, της Κοκκίνας, του Περιβλέπτου.

Παράλληλα θέμα λίγων ημερών είναι η έναρξη των εργασιών σε τμήμα του κεντρικού δρόμου στην περιοχή των Καναλίων το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές από τις βροχές και τη γενικότερη φθορά του οδοστρώματος. Το μήκος του τμήματος που χρειάζεται παρέμβαση είναι γύρω στα 200 μέτρα.

Επίσης, από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρήγα Φεραίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού στον Άγιο Γεώργιο. Ειδικότερα έγινε ασφαλτόστρωση του χώρου, ώστε να υπάρχει καλύτερη πρόσβαση τόσο των πιστών όσο και των οχημάτων, αλλά και να αναβαθμιστεί ο δημόσιος χώρος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου