ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοινωνική επιχειρηματικότητα

κοινωνική-επιχειρηματικότητα-602239

Ξεκίνησε από την Παρασκευή και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν να συμμετάσχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου στα πλαίσια του προγράμματος: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση» (ΤΟΠΣΑ), με στόχο οι καταρτιζόμενοι να συστήσουν είτε ένα συνεταιρισμό, είτε δικές τους επιχειρηματικές μονάδες.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου ενάχθηκε στην αναπτυξιακή σύμπραξη της «Συμπολιτείας Απασχόλησης» που στοχεύει στην προώθηση, στην απασχόλησης ανέργων. Μέσα από την κατάλληλη επιμόρφωση που θα λάβουν οι συμμετέχοντες, θα μπορέσουν να στραφούν στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, σε δράσεις δηλαδή που θα συνδυάζουν την εργασία με την ικανοποίηση τοπικών αναγκών.

Για το Δήμο Ρήγα Φεραίου έχουν επιλεγεί δύο τομείς δράσης εκ των οποίων ο ένας έχει σχέση και με την κοινωνικοοικονομική θέση της περιοχής. Πιο αναλυτικά η πρώτη κατηγορία είναι: «Κατάρτιση σε τεχνικές Βιολογικής και Οικολογικής Γεωργίας» και η δεύτερη κατηγορία αφορά την «Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε επωφελούμενους του Δήμου Ρήγα Φεραίου».

Οι ώρες κατάρτισης και συμβουλευτικής ανέρχονται στις 88 για τον καθένα επιμορφούμενο, ενώ θα χορηγείται και ένα εκπαιδευτικό επίδομα που αντιστοιχεί σε πέντε ευρώ ανά ώρα.

Οι ωφελούμενοι

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου οι θέσεις για τους καταρτιζόμενους ανέρχονται στις 25 και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στο τηλέφωνο 2425350209.

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις του έργου έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι που είναι άνεργοι και εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ αγρότες με ατομικό εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες που δεν υπερβαίνει τα 3.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2011.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης των δράσεων, θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες μια ημερίδα.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως: «ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετέχει για ακόμη μια φορά σε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την κατάρτιση των ανέργων και τη δημιουργία δικών τους ατομικών και συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, εμείς θα παρέχουμε στους συμμετέχοντες την κατάλληλη συμβουλευτική και κατάρτιση, ώστε στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν το κατάλληλο ξεκίνημα στο χώρο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Και το πεδίο για να δραστηριοποιηθούν, είναι μεγάλο. Υπάρχουν τομείς της καθημερινότητας, όπως η καθαριότητα που ένα τμήμα της θα μπορούσε να ανατεθεί σε ένα συνεταιρισμό από συμπολίτες. Το ίδιο ισχύει για τη συντήρηση και την περιήγηση στα μνημεία, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Επίσης στον τόπο μας υπάρχει έντονη παράδοση στον πρωτογενή τομέα και οι καταρτιζόμενοι, συστήνοντας συνεταιρισμό, θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν στις νέες μεθόδους και τις τάσεις που αφορούν τη βιολογική καλλιέργεια. Στόχος της όλης σύμπραξης είναι να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για την απασχόληση, όπου οι απασχολούμενοι θα στηρίζονται αποκλειστικά στα εφόδια που έχουν λάβει και στη διάθεση για εργασία. Και εμείς θα τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου