«Κόλλησε» πάλι ο Κόμβος Βελεστίνου

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-02, 14:50:06
«Κόλλησε» πάλι ο Κόμβος Βελεστίνου

Στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες για την κατασκευή του κόμβου του Βελεστίνου, ώστε μετά από τρεις περίπου μήνες να παραδοθεί το έργο. Η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου επικοινώνησε με την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων επισημαίνοντας τα ζητήματα του κόμβου του Βελεστίνου αλλά και του Συλλεκτήρα 6 για τη διοχέτευση νερών στη λίμνη Κάρλα.

Τόσο ο κόμβος του Βελεστίνου όσο και ο Συλλεκτήρας έξι αποτελούν δύο κρίσιμης σημασίας ζητήματα, αφενός για την αναβάθμιση των υποδομών, αφετέρου για την ενίσχυση με πολύτιμο υδατικό απόθεμα της λίμνης.

Η κατασκευή του κόμβου ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου, μετά από πολλά χρόνια αναμονής. Ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες, στο χώρο αυτό έχει δραστηριοποιηθεί η τοπική αρχαιολογική υπηρεσία για την αρχαιολογική έρευνα μνημείων που βρέθηκαν στην περιοχή.  

Σύμφωνα με το Δήμο, αρχικά είχε δοθεί υπόσχεση από την αρχαιολογική Υπηρεσία ότι οι εργασίες θα ολοκληρώνονταν τον περασμένο Αύγουστο, ωστόσο οι εργασίες αποπερατώθηκαν πριν από λίγες μέρες και σύμφωνα με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της αρχαιολογίας, εντός των ημερών θα σταλεί η σχετική έκθεση αξιολόγησης στο κεντρικό αρχαιολογικό Συμβούλιο. Η εκτίμησή της αρχαιολογίας είναι ότι σε ένα μήνα περίπου ο εργολάβος θα μπορεί να ξεκινήσει τις εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου του κόμβου.

Παράλληλα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου έγινε παρέμβαση στην αρχαιολογική υπηρεσία και για την κατασκευή του συλλεκτήρα έξι που έχει άμεση σχέση με την τροφοδότηση της Κάρλας με νερό. Με την κατασκευή του συγκεκριμένου συλλεκτήρα θα είναι δυνατή η άντληση και διοχέτευση υδατικών ποσοτήτων στον ταμιευτήρα, ώστε σταδιακά να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=