Παραδόθηκε η νέα πλατεία του Ρολογιού στο Βελεστίνο

Τελευταία ενημέρωση: 2013-10-30, 11:09:32
Παραδόθηκε η νέα πλατεία του Ρολογιού στο Βελεστίνο

Με μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της ανάπλασης της πλατείας του Ρολογιού στο Βελεστίνο, έργο το οποίο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του αστικού χώρου της έδρας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το έργο προϋπολογισμού 313.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας στα πλαίσια των οικιστικών αναπλάσεων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου.

Σε δηλώσεις του για το έργο ο Κ. Αγοραστός τόνισε: «Παραδίδουμε σήμερα ένα συμβολικό έργο προστασίας του περιβάλλοντος, που αποτελεί μία από τις κεντρικές προτεραιότητες της αιρετής Περιφέρειας. Όλοι οι Θεσσαλοί είμαστε ενωμένοι ως μια γροθιά. Βάζουμε πάνω και πρώτα από όλα κάθε οικογένεια της Θεσσαλίας, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους. Ξέρουμε ότι είναι τα πράγματα πολύ δύσκολα αλλά δεν πτοούμαστε. Παλεύουμε και δίνουμε καθημερινά  τη μάχη και πιστεύουμε ότι, όποτε δώσαμε μάχες ενωμένοι κερδίσαμε».

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία της υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, της δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαΐτσου, του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καλτσογιάννη, εκπροσώπων φορέων και πλήθος κόσμου.

Το έργο αφορούσε στη διαμόρφωση της πλατείας Ρολογιού έκτασης 1.500 τ.μ., η οποία θα εξυπηρετεί διάφορες εκδηλώσεις. Τα υφιστάμενα δέντρα διατηρήθηκαν και συμπληρώθηκαν από νέα δέντρα και φυτά με ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Αναδεικνύεται το υφιστάμενο κτίριο του Ρολογιού, ενώ δημιουργήθηκαν περιοχές παραμονής των κατοίκων με καθιστικά, διαμορφώθηκαν κινήσεις πεζών που συνδέουν τους περιμετρικούς δρόμους της πλατείας, αλλά και την ίδια την πλατεία με το ευρύτερο δίκτυο πεζοδρόμων και συγκεκριμένα με τον κεντρικό πεζόδρομο.

Μετά το τέλος την εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Ρήγα Φεραίου και του Δήμου Στάρι Γκραντ στο Βελιγράδι. Η Δημοτική Αρχή επεσήμανε πως είναι πολύ σημαντική η αδελφοποίηση αυτή, καθώς υπάρχει το ιστορικό, κοινωνικό και πνευματικό υπόβαθρο. Στο Στάρι Γκραντ βρίσκεται και ο Πύργος Νεμπόισα όπου θανατώθηκε ο Ρήγας Βελεστινλής από τους Τούρκους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
3
=