ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εργα ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων

εργα-ανάπλασης-κοινόχρηστων-χώρων-626686

Στην υποβολή σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ολοκληρωμένου φακέλου με οκτώ ώριμες μελέτες που αφορούν την ανάπλαση ισάριθμων κοινόχρηστων χώρων, όπως πλατειών, πεζοδρόμων, προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην προσπάθεια να ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Τα έργα για τα οποία υπάρχουν ήδη ώριμες μελέτες και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στοχεύει με όλες τις δυνάμεις για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, είναι τα εξής: Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Γεωργίου, Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Στεφανοβικείου, Ανάπλαση Πλατείας Πολυκέντρου Αερινού, Ανάπλαση και Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Κεντρικού Πεζοδρόμου Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, Οικιστικές Αναπλάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου Νομού Μαγνησίας – Πλατεία πλησίον Εθνικού Σταδίου, Ανάπλαση Κεντρικής πλατείας Χλόης, Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Υπέρειας Κρήνης, Ολοκλήρωση ανάπλασης κεντρικής πλατείας Ριζομύλου Δ.Ε. Κάρλας. Επιπλέον, ετοιμάζονται ήδη μελέτες ανάπλασης για κοινόχρηστους χώρους των Καναλίων και του Κεραμιδίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της υποβολής του φακέλου και πλέον η Δημοτική Αρχή θα υποβάλει το φάκελο.

Η Δήμαρχος τόνισε πως: «είμαστε σε θέση να αξιοποιούμε στο έπακρο τις πηγές χρηματοδότησης Υπουργείων και φορέων και αυτό το έχουμε αποδείξει τόσο με την ανάπλαση της πλατείας Περιβλέπτου που ήδη ολοκληρώθηκε, όσο και με την ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού, που σε δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου