ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Οκτώ αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων

οκτώ-αναπλάσεις-κοινόχρηστων-χώρων-627935

Στην υποβολή σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών ολοκληρωμένου φακέλου με οκτώ ώριμες μελέτες που αφορούν την ανάπλαση ισάριθμων κοινόχρηστων χώρων, όπως πλατειών, πεζοδρόμων, προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στην προσπάθεια να ενισχυθούν οικονομικά οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Προχθές συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο όπου το κύριο θέμα συζήτησης αφορούσε την έγκριση υποβολής πρότασης-φακέλου για χρηματοδότηση σε Πρόγραμμα του Ε.Π. Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδος – Ηπείρου 2007-2013-Αξονας Προτεραιότητας (4) «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής».

Τα έργα για τα οποία υπάρχουν ήδη ώριμες μελέτες και ο Δήμος Ρήγα Φεραίου στοχεύει με όλες τις δυνάμεις για ένταξη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ, είναι τα εξής: Ανάπλαση Πλατείας Αγίου Γεωργίου, Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Στεφανοβικείου, Ανάπλαση Πλατείας Πολυκέντρου Αερινού , Ανάπλαση και Βιοκλιματική Αναβάθμιση του Κεντρικού Πεζοδρόμου Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου», Οικιστικές Αναπλάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Βελεστίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου Νομού Μαγνησίας- Πλατεία πλησίον Εθνικού Σταδίου, Ανάπλαση Κεντρικής πλατείας Χλόης, Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Υπέρειας Κρήνης, Ολοκλήρωση ανάπλασης κεντρικής πλατείας Ριζομύλου Δ.Ε. Κάρλας. Επιπλέον, ετοιμάζονται ήδη μελέτες ανάπλασης για κοινόχρηστους χώρους των Καναλίων και του Κεραμιδίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έγκριση της υποβολής του φακέλου και πλέον η Δημοτική Αρχή θα υποβάλει το φάκελο.

Η Δήμαρχος τόνισε πως «οι αρμόδιες υπηρεσίες μας μαζί με μελετητές εργάστηκαν σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα και πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέτουμε ώριμες μελέτες για να χρηματοδοτηθούν έργα που αναζωογονούν τον αστικό χώρο μέσα από την αναβάθμιση των πλατειών, των πεζοδρόμων και των υπόλοιπων κοινόχρηστων χώρων. Επομένως η πρόσκληση ενδιαφέροντος από την ΕΕΤΑΑ για ένταξη μελετών σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποτελεί για εμάς μια σημαντική ευκαιρία για να χρηματοδοτηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες δράσεις. Ως Δήμος μέσω της απόκτησης της διαχειριστικής επάρκειας διαθέτουμε την ωριμότητα για οκτώ έργα που σχετίζονται με διάφορα δημοτικά διαμερίσματα και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα των αστικών χώρων, από πλατείες μέχρι και χώρους με ιστορική και περιβαλλοντική αξία. Έχουμε κάνει δηλαδή το πρώτο και σημαντικό βήμα για τη χρηματοδότηση.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχουν κρατικοί πόροι για να υποστηρίξουν τέτοιου είδους προσπάθειες, απευθυνόμαστε στις πηγές με τους ευρωπαϊκούς πόρους για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα. Έτσι άμεσα συνεδριάσαμε ως Δημοτικό Συμβούλιο και ομόφωνα αποφασίστηκε να υποβληθεί ο σχετικός φάκελος με όλες τις μελέτες των οκτώ έργων. Είμαστε σε θέση να αξιοποιούμε στο έπακρο τις πηγές χρηματοδότησης Υπουργείων και φορέων και αυτό το έχουμε αποδείξει τόσο με την ανάπλαση της πλατείας Περιβλέπτου που ήδη ολοκληρώθηκε όσο και με την ανάπλαση της πλατείας του Ρολογιού που σε δύο εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου