ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Δωρεάν ιατρικές προληπτικές εξετάσεις

δωρεάν-ιατρικές-προληπτικές-εξετάσε-631071

Στη διενέργεια ιατρικών προληπτικών εξετάσεων για την εκτίμηση της υγείας του πληθυσμού σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών θα προχωρήσει στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου η ομάδα μελέτης που έχει συγκροτηθεί από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι η τρίτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα επισκέπτεται το Δήμο. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει εντατικοποιηθεί η συνεργασία της Ιατρικής Σχολής με το Δήμο Ρήγα Φεραίου και το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου στο πλαίσιο της δημιουργίας δράσεων για την πρόληψη του πληθυσμού.

Οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σάββατο και την ερχόμενη Κυριακή στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και θα αφορά τα άτομα άνω της ηλικίας των 65 ετών.

Πιο αναλυτικά θα πραγματοποιηθούν καρδιολογικές και γυναικολογικές εξετάσεις, έλεγχος ψυχικής υγείας – νευρολογική εξέταση, ακοολογικός, οφθαλμολογικός, ορθοπεδικός και δερματολογικός έλεγχος. Άρα εξασφαλίζεται για τους εξεταζόμενους ένα ευρύ φάσμα ιατρικών εξετάσεων.

Μάλιστα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες επισκέψεις της ομάδας μελέτης, αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί γυναικολογικός, ορθοπεδικός και δερματολογικός έλεγχος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου 2425022222, καθώς και στο τηλέφωνο 2107462201.

Τις δύο προηγούμενες φορές που επίσης έγιναν εξετάσεις από τους γιατρούς και τους πανεπιστημιακούς, συμμετείχαν πολλοί ηλικιωμένοι από τα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα που δείχνει ότι οι κάτοικοι της περιφέρειας αναζητούν τέτοιες δυνατότητες, που θα τους παρέχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου υπογράμμισε πως: «είναι πολύ σημαντική η παρέμβαση που πραγματοποιεί το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών μέσα από τη διενέργεια των ιατρικών προληπτικών εξετάσεων στον πληθυσμό. Εμείς στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή τη συνεργασία και παρέχουμε κάθε διευκόλυνση που χρειάζεται η ιατρική ομάδα για να επιτελέσει το έργο της».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου