ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Ανάπλαση σχολικών αυλών στο Στεφανοβίκειο

ανάπλαση-σχολικών-αυλών-στο-στεφανοβ-634485

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπλαση της σχολικής αυλής στο Δημοτικό Σχολείο Στεφανοβικείου μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και των σχολείων. Ο Δήμος μέσω της υπηρεσίας πρασίνου παραχωρεί δένδρα και φυτά στις σχολικές κοινότητες, προκειμένου να φυτευτούν και να εξωραΐσουν τον αύλειο χώρο.

Σε αυτή την πρωτοβουλία προχώρησε ήδη το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου που έχει αναλάβει και τη φροντίδα γειτονικού κοινόχρηστου χώρου. Χθες ήταν η σειρά του Δημοτικού Σχολείου Στεφανοβικείου για να προχωρήσει στη φύτευση των δένδρων.

Η χθεσινή εκδήλωση στο σχολείο έγινε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά δείχνοντας εξαρχής, πόσο αγαπούν τέτοιες δράσεις. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί με την ευαισθησία τους για την περιβαλλοντική εκπαίδευση έδωσαν την απαιτούμενη καθοδήγηση στους μαθητές ενθαρρύνοντάς τους μέσα από διάφορα παιδαγωγικά μηνύματα.

Στο σχολείο βρέθηκε χθες η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου η οποία συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Παπατόλια, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς για την κίνησή τους να αναβαθμίσουν τον αύλειο χώρο με πράσινο και το όλο ενδιαφέρον που έδειξαν.
«Είμαστε βέβαιοι ως Δήμος ότι οι μαθητές θα στηρίξουν και θα φροντίζουν τα δένδρα και τα φυτά, γιατί αγαπούν τη φύση» τόνισε η ίδια και πρόσθεσε πως ο Δήμος μέσω της υπηρεσίας πρασίνου βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τα σχολεία στο πλαίσιο της ανάπλασης με πράσινο των σχολικών αυλών, προκειμένου οι χώροι να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικοί για τους μαθητές και να μπορούν να ψυχαγωγούνται.

Πιο συγκεκριμένα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου έχουν διατεθεί σε σχολικές μονάδες εκατοντάδες δένδρα και φυτά για να προχωρήσουν σε δενδροφυτεύσεις, ενώ τα σχολεία υλοποιούν και εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά προγράμματα. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η συνεργασία του Δήμου με τη Γεωπονική Σχολή, προκειμένου μαθητές σχολείων να επισκέπτονται το Αγρόκτημα και να βλέπουν από κοντά, πώς διεξάγεται η επιστημονική έρευνα και καλλιέργεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου