ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Στέκι Γυναικών στο Στεφανοβίκειο

στέκι-γυναικών-στο-στεφανοβίκειο-638478

Στο πλαίσιο της στήριξης των γυναικών και της ενίσχυσης της εξωστρέφειάς τους σε οικονομικές και κοινωνικές δράσεις, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου προχωρεί στη δημιουργία Στεκιού για τις γυναίκες του Στεφανοβικείου το οποίο θα στεγάζεται στο κτίριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού που ανήκει στο Δήμο.

Στο Στεφανοβίκειο δραστηριοποιείται εδώ και καιρό Σύλλογος Γυναικών ο οποίος συμμετάσχει σε διάφορες δράσεις, όπως κατασκευή κοσμήματος, παραγωγή εδεσμάτων, ενώ κάποιες από τις γυναίκες παρακολούθησαν και το σεμινάριο για την ώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Ουσιαστικά ο Σύλλογος προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη του να ενεργοποιηθούν σε διάφορες δράσεις, να αναδείξουν τα ζητήματα που τους αφορούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα τονώνοντας τη διάθεση για δημιουργία.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου συναντήθηκε την περασμένη Δευτέρα με μέλη του συλλόγου στο χώρο του κτιρίου που θα στεγαστεί το Στέκι, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι της πρωτοβουλίας για λειτουργία ενός χώρου που θα χρησιμοποιείται από το Σύλλογο Γυναικών.

Το κτίριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού βρίσκεται στο κέντρο του Στεφανοβικείου. Διαθέτει δύο ορόφους και χώρους οι οποίοι θα αξιοποιηθούν από τη Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου έχει προχωρήσει ήδη στην ανακαίνιση του κτιρίου, ώστε να είναι λειτουργικό και να μπορεί να στεγάσει συλλόγους και δράσεις. Οι παρεμβάσεις έγιναν με ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ επιπλέον παρεμβάσεις έχουν δρομολογηθεί μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Leader.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου