ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μαθητές ενημερώθηκαν για την ορνιθοπανίδα στην Κάρλα

μαθητές-ενημερώθηκαν-για-την-ορνιθοπ-640720

Ο Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας Μαυροβουνίου Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών.

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο σε περισσότερες από 30 χώρες και με την εποπτεία της παγκόσμιας ομοσπονδίας Birdlife International. Mικροί και μεγάλοι ορνιθοπαρατηρητές, με τη βοήθεια των οδηγών αναγνώρισης, του ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια/τηλεσκόπιο, φωτογραφικό υλικό), του εξειδικευμένου προσωπικού του Φορέα Διαχείρισης, με τη βοήθεια των φυλάκων και τη συμμετοχή του εθελοντή της Ελληνική Ορνιθολογικής Εταιρίας, κ. Πολύμερου, παρατήρησαν την άγρια ορνιθοπανίδα του Υγροτόπου της Κάρλας, αναγνωρίζοντας την αξία του ως σημαντικού σταθμού ανεφοδιασμού των πουλιών για το μεταναστευτικό τους ταξίδι. Με τη μεγαλοπρεπή παρουσία τους κέρδισαν τις θετικές εντυπώσεις του κοινού, τα Φλαμίνγκο (Phoenicopterus roseus) και οι Αργυροπελεκάνοι (Pelecanus crispus).

Στη συνέχεια, ο Φορέας Διαχείρισης φιλοξενήθηκε στο χώρο του Πολιτιστικού κέντρου «Αριστοτέλης» στο Στεφανοβίκειο, όπου οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν και ετοίμασαν κατασκευές με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά. Τέλος, τα παιδιά μέσα από παραμύθι και τραγούδι διασκέδασαν και πληροφορήθηκαν για το ταξίδι του Πελαργού και του Κιρκινεζιού προς την Αφρική, συμμετέχοντας με κέφι στο παιχνίδι που μοναδικά επιμελήθηκε η κα. Στεργιώτη, συνεργάτης του Προγράμματος LIFE για το Κιρκινέζι.

Στις δραστηριότητες συμμετείχαν πάνω από 50 μαθητές από τα Νηπιαγωγεία, Στεφανοβικείου, Καναλίων συνοδευόμενοι από τους Νηπιαγωγούς τους, καθώς και κάτοικοι και επισκέπτες συνοδεύοντας τους μικρούς φίλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου