ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Βελεστινιώτικα σχόλια

βελεστινιώτικα-σχόλια-646242

– Το περιβόητο ρολόι του Βελεστίνουχτίστηκε με πολλές καθυστερήσεις κι αποτελεί αντίγραφο τοπικού μνημείου του ένδοξου παρελθόντος της πόλης. Έγινε για να βλέπουν οι κάτοικοι του Βελεστίνου την ώρα από οποιοδήποτε σημείο κι αν βρίσκονται, όπως στα παλιά χρόνια. Φυσικά δεν έχει σημασία που ακριβώς δίπλα του υπάρχει το καμπαναριό του Αγίου Κων/νου το οποίο έχει κι αυτό ρολόι. Οι δείκτες των δύο ρολογιών, σε απόσταση μόλις πενήντα μέτρων, ποτέ δε συμβάδιζαν τον πρώτο καιρό. Εδώ κι αρκετούς μήνες σταμάτησαν να λειτουργούν οι δείκτες και των δύο.

– Σε ήρωες του Δήμου Φερών πρέπει να αναδειχθούν οι ελάχιστοι εργατοτεχνίτες της ΔΕΥΑΦ που καθημερινά τρέχουν αλαφιασμένα και δε φτάνουν, για να αποκαταστήσουν καθημερινές βλάβες του δικτύου ύδρευσης. Βλάβες που προκύπτουν από τις πεπαλαιωμένες σωλήνες του παλαιού δικτύου ύδρευσης που ακόμα υπάρχει και λειτουργεί. Πότε τέλος πάντων θα συνδεθούν οι κάτοικοι με το νέο δίκτυο; Οι αναμονές των νέων σωληνώσεων ήδη υπάρχουν και περιμένουν…

Κάτοικοι της περιοχής του Βελεστίνου επισημαίνουν ότι, θα μπορούσε να διαθέσει κι ένα ελάχιστο ποσό για την τοποθέτηση μικρού κομματιού αντικραδασμικού τάπητα στην είσοδο του Βελεστίνου, εκεί όπου διασταυρώνεται ο κεντρικός δρόμος με τις σιδηροτροχιές του τρένου. Από το σημείο αυτό ειδικά οι κάτοικοι του Βελεστίνου περνούν τουλάχιστον είκοσι φορές την ημέρα. Μηχανάκια, αυτοκίνητα κι οδηγοί καταπονούνται και διαλύονται από τους κραδασμούς.

Κορνήλιος Δελατόλας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου