Ολοκληρώνεται το Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων

Τελευταία ενημέρωση: 2013-10-05, 11:15:12
Ολοκληρώνεται το Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων

Εντός διμήνου εκτιμάται από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων στο Βελεστίνο, όπου θα μπορεί να εκτεθεί όλος ο πλούτος της οικονομικής και κοινωνικής παράδοσης του Δήμου και να διασωθεί έτσι ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού.

Ηδη ολοκληρώθηκε η περίφραξη του χώρου και αυτές τις ημέρες θα αρχίσει από τον εργολάβο η συντήρηση και ο καθαρισμός του κτιρίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Βελεστίνου, όπου εκεί θα στεγαστεί προσωρινά το Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων, βάσει της μίσθωσης που ήδη έχει γίνει.

Σημειώνεται πως ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει οριστεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει τη συντήρηση του κτιρίου.

Οπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα, αφού το κτίριο θα φιλοξενήσει 2.000 και πλέον γεωργικά αντικείμενα τα οποία αποτελούν μια ξεχωριστή πολιτιστική παρακαταθήκη για τον τόπο μας.

Παράλληλα,  υπάρχει συνεργασία και με τη Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Καμηλάκη, η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση των εργαλείων και την  εκπόνηση της μουσειολογικής μελέτης.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου επισημαίνεται, πως στόχος είναι στο μέλλον το Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων να λειτουργήσει στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Ίδρυμα Δεληγεώργη σε ένα νέο κτίριο.

Ο Δήμος εκτιμά ότι με τη λειτουργία του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα τόσο από τα σχολεία όσο και από ερευνητές, επιστήμονες, διάφορους φορείς, καθώς τέτοιου είδους Μουσείο δε λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=