Εντός διμήνου τελειώνουν οι εργασίες στο Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων

Τελευταία ενημέρωση: 2013-10-04, 21:38:29
Εντός διμήνου τελειώνουν οι εργασίες στο Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων

Εντός διμήνου εκτιμάται από τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου ότι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στο Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων στο Βελεστίνο, όπου θα μπορεί να εκτεθεί όλος ο πλούτος της οικονομικής και κοινωνικής παράδοσης του Δήμου και να διασωθεί έτσι ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού.

Ήδη ολοκληρώθηκε η περίφραξη του χώρου και αυτές τις ημέρες θα αρχίσει από τον εργολάβο η συντήρηση και ο καθαρισμός του κτιρίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Βελεστίνου, όπου εκεί θα στεγαστεί προσωρινά το Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων, βάσει της μίσθωσης που ήδη έχει γίνει.

Σημειώνεται πως ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει οριστεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει τη συντήρηση του κτιρίου.
Όπως τόνισε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου «οι εργασίες για τη λειτουργία του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων είναι σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η περίφραξη και πλέον οι εργασίες από δω και πέρα θα αφορούν το εσωτερικό του κτιρίου, για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, όπως στον καθαρισμό, την διαμόρφωση των χώρων.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα, αφού το κτίριο θα φιλοξενήσει 2.000 και πλέον γεωργικά αντικείμενα τα οποία αποτελούν μια ξεχωριστή πολιτιστική παρακαταθήκη για τον τόπο μας. Γνωρίζουμε ότι η λειτουργία του Μουσείου Γεωργικών Εργαλείων θα δώσει χαρά στην τοπική κοινωνία και γι’ αυτό προσπαθούμε όλο αυτό το διάστημα για να πετύχουμε το στόχο μας».

Η ίδια πρόσθεσε πως εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα μπορέσουν να μεταφερθούν στο χώρο που ετοιμάζεται τα γεωργικά εργαλεία.

Παράλληλα, υπάρχει συνεργασία και με τη Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Καμηλάκη η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση των εργαλείων και την εκπόνηση της μουσειολογικής μελέτης.

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου επισημαίνεται πως στόχος είναι στο μέλλον το Μουσείο Γεωργικών Εργαλείων να λειτουργήσει στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Ίδρυμα Δεληγεώργη σε ένα νέο κτίριο.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=