ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Πολλά σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν στο Βελεστίνο

πολλά-σχολικά-είδη-συγκεντρώθηκαν-στ-653079

Με μεγάλη συμμετοχή γονέων και παιδιών πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο του Βελεστίνου η εκδήλωση του Δήμου Ρήγα Φεραίου με κύριο σκοπό τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές των άπορων οικογενειών της περιοχής. Το αποτέλεσμα ήταν άκρως ενθαρρυντικό, καθώς εκατοντάδες από διάφορα σχολικά είδη, όπως τετράδια, μολύβια, μαρκαδόροι, ντοσιέ και άλλα συγκεντρώθηκαν.

Η ηλιόλουστη ημέρα σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία ήταν ο ιδανικότερος σύμμαχος για την εκδήλωση του Δήμου στην οποία ανταποκρίθηκαν πολλοί γονείς με τα παιδιά τους που ψυχαγωγήθηκαν, πρωταγωνίστησαν σε πρωτότυπες δράσεις δημιουργικής έκφρασης και γεύτηκαν πολύ όμορφα γλυκίσματα.

Το συντονισμό των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων είχε ομάδα εθελοντών του Δήμου η οποία σε συνεργασία με ομάδα διασκεδαστών, αφιλοκερδώς για δύο και πλέον ώρες, ψυχαγώγησαν και πρόσφεραν ευκαιρίες δημιουργικής δράσης στους μικρούς μαθητές που βρέθηκαν στον πεζόδρομο του Βελεστίνου.

Επίσης, οι γυναίκες από το εργαστήρι πηλού του Δικτύου Όραμα προσέφεραν δεκαοκτώ κατασκευές για τη λαχειοφόρο που στήριξε το όλο εγχείρημα.

Από τη Δημοτική Αρχή επισημάνθηκε, πως ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην εκδήλωση και ο στόχος επετεύχθη, καθώς οι μαθητές με τους γονείς τους έφεραν πολλά σχολικά είδη που θα μοιραστούν στις άπορες οικογένειες.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου στο χαιρετισμό της, αφού ευχαρίστησε τους γονείς και τους μαθητές για την παρουσία τους στην εκδήλωση και την προσφορά των σχολικών ειδών τόνισε πως: «στόχος της εκδήλωσης ήταν αφενός να ψυχαγωγήσουμε τους μικρούς μαθητές και τα νήπια μέσα από δημιουργικές δράσεις και παιχνίδια, αφετέρου να υπηρετήσουμε ένα σημαντικό κοινωνικό σκοπό, όπως η στήριξη των μαθητών των οικογενειών που έχουν ανάγκη με την προσφορά σχολικών ειδών.

Συνεργασία με το σύλλογο Αγίου Γεδεών

Στην πρώτη συνάντηση των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Άγιος Γεδεών για τη φετινή χρονιά παρευρέθηκε η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου, όπου το παρών έδωσε και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Η Δήμαρχος υπογράμμισε την πλούσια παρακαταθήκη του συλλόγου στα πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα της περιοχής, ενώ πρόσθεσε ότι ο Δήμος στέκεται αρωγός στις πρωτοβουλίες του συλλόγου για ανάπτυξη διαφόρων δράσεων.

Από την πλευρά του συλλόγου τονίστηκε η διάθεση για συνεχή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου