ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Αναξιοποίητο το Κέντρο Πληροφόρησης Στεφανοβικείου

αναξιοποίητο-το-κέντρο-πληροφόρησης-653311

Επίθεση στη δημοτική αρχή Ρήγα Φεραίου για τη μη αξιοποίηση του Κέντρου Πληροφόρησης Στεφανοβικείου και του Μουσείου Καναλίων εξαπολύει ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημ. Νασίκας.

Ο κ. Νασίκας με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος από το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων ΠΑΝΔΟΙΚΟ, σύμφωνα με το οποίο ζητείται από τους αρμόδιους φορείς καθώς και από το Δήμο Ρήγα Φεραίου να πράξουν τα δέοντα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το περιβαλλοντικό έργο ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, σημειώνει ότι δύο από τα συμπληρωματικά έργα που αναπτύχθηκαν γύρω από την ανασύσταση της λίμνης Κάρλας είναι το Κέντρο Πληροφόρησης Στεφανοβικείου και το Μουσείο Καναλίων, τα οποία όμως όπως υποστηρίζει παραμένουν αναξιοποίητα.

Το μεν πρώτο – όπως αναφέρει ο κ. Νασίκας- θα είναι ο πυρήνας ενημέρωσης των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής της λίμνης Κάρλας, το δε δεύτερο καλύπτοντας συνολικά έκταση εμβαδού 1.000 τ.μ. έχει αρχικό σχεδιασμό να δημιουργηθεί ένας εκθετήριος χώρος όπου θα συγκεντρωθεί υλικό που θα αντικατοπτρίζει την κληρονομιά της λίμνης σε όλα τα επίπεδα. Στο Μουσείο των Καναλίων επίσης προβλέπεται χώρος εκδηλώσεων και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που θα συντελέσει στην πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών της λίμνης Κάρλας.

Τα συγκεκριμένα έργα άρχισαν να κατασκευάζονται στις αρχές του έτους 2011 με χρηματοδότηση από πόρους του ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Δικτύων το οποίο είχε την ευθύνη και την εποπτεία κατασκευής τους. Τα έργα ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας: «πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να δρομολογηθούν δράσεις, για υποδομές τουριστικού περιεχομένου με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της περιοχής» και αφήνει αιχμές για τη δημοτική αρχή ότι όλη η προσπάθεια έναρξης της λειτουργίας του κέντρου πληροφόρησης Στεφανοβικείου και του μουσείου των Καναλίων εξαντλήθηκε με την αποστολή μιας επιστολής προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και σε μια επίσκεψη στο φορέα διαχείρισης Κάρλας.

Σημειώνει, τέλος, ότι θα πρέπει να αφυπνιστεί η δημοτική αρχή ώστε να παρέμβη στους υπεύθυνους φορείς, Υπουργείο, Περιφέρεια Θεσσαλίας για να δρομολογηθεί λύση για την άμεση έναρξη λειτουργίας των δύο έργων, διότι όπως υπογραμμίζεται: «μέσα από τη λειτουργία τους θα αποκτήσει προστιθέμενη αξία η περιοχή, καθώς θα αναδειχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που συνδέονται με την πολιτιστική, πολιτισμική και οικονομική παράδοση που συνδέει τους κατοίκους και την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου