ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Κοινωνικό Φροντιστήριο δημιουργείται στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

κοινωνικό-φροντιστήριο-δημιουργείτα-654660

Στη δημιουργία και λειτουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου προσανατολίζεται η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου η οποία ήδη βρίσκεται στο αρχικό σχεδιασμό της όλης παρέμβασης, με κεντρικό στόχο την παροχή βοήθειας στους μαθητές που χρειάζεται να ενισχυθούν διδακτικά, αλλά οι γονείς τους δε διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Το όλο εγχείρημα μεθοδεύεται από το Δήμο που προχωρεί σε διερευνητικές κινήσεις στα σχολεία για την προσέγγιση ενδιαφέροντος από τους καθηγητές, αλλά και την καταγραφή περιπτώσεων μαθητών που χρήζουν άμεσης εξυπηρέτησης.

Παράλληλα επιχειρείται να γίνει πραγματικότητα ο συγκεκριμένος στόχος όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά και ήδη οι μαθητές αντιλαμβάνονται, σε ποια μαθήματα χρειάζονται μεγαλύτερη εξωσχολική ενίσχυση, ώστε να μην σημειώνουν άσχημες επιδόσεις.

Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αποτελεί ακόμη μία παρέμβαση κοινωνικού χαρακτήρα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, όπου πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να καλύψουν άμεσες βιοποριστικές και ευρύτερες υποχρεώσεις. Σημειωτέον, πως ήδη λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και η λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε ότι: «Είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε βοήθεια στα παιδιά και τους εφήβους οι οποίοι νιώθουν ότι έχουν κενά στη διδασκαλία τους και θέλουν μια επιπλέον βοήθεια εκτός σχολείου. Λόγω της ύφεσης και της ανεργίας πολλοί γονείς αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά αυτές τις ανάγκες των παιδιών τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να εμφανίσουν ελλείμματα και κενά στη γνώση που θα τους συνοδεύουν σε όλη τη μαθησιακή τους πορεία. Αυτό είναι άδικο και θέλουμε να το αποτρέψουμε. Γι’ αυτό και σε συνεργασία με τους καθηγητές που ενεργοποιούνται στον τόπο μας σχεδιάζουμε να λειτουργήσουμε το Κοινωνικό Φροντιστήριο».

Στόχος του Δήμου είναι μέσα στον Οκτώβριο να ξεκινήσει η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου