ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκδήλωση για συγκέντρωση σχολικών ειδών στο Βελεστίνο

εκδήλωση-για-συγκέντρωση-σχολικών-ει-659542

Παιδαγωγική και ψυχαγωγική εκδήλωση με στόχο την συγκέντρωση σχολικών ειδών για μαθητές που έχουν ανάγκη διοργανώνει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί στον πεζόδρομο Βελεστίνου.

Από το Δήμο καλούνται οι γονείς με τα παιδιά τους να προσέλθουν στον πεζόδρομο, όπου θα περάσουν όμορφες στιγμές από ομάδα διασκεδαστών στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης των μικρών μαθητών.

Τους μικρούς, αλλά και μεγαλύτερους μαθητές επιφυλάσσουν διάφορες ευχάριστες εκπλήξεις, ώστε να απολαύσουν το χρόνο της παραμονής τους στον πεζόδρομο μέσα από τα παιχνίδια και τις άλλες δραστηριότητες, ενώ θα γευτούν και γλυκύτατα εδέσματα.

Ο Δήμος με την ενέργεια αυτή επιχειρεί να εμφυσήσει ακόμη περισσότερο στους δημότες το μήνυμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα.

Μάλιστα μέσα από τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις οικογενειών που δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους τα απαιτούμενα σχολικά είδη.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε επικοινωνία γι’ αυτό ζήτημα και με τους διευθυντές των κατά τόπους σχολικών μονάδων, προκειμένου να υπάρχει η άμεση παρέμβαση.

«Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους μαθητές που στην έναρξη της σχολικής χρονιάς δε διαθέτουν τα απαραίτητα σχολικά είδη, για να βοηθηθούν στη διδασκαλία και στη μόρφωση. Είναι χρέος μας να ενισχύσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτές τις περιπτώσεις παιδιών που δίνουν τον αγώνα για μόρφωση και παιδεία κάτω από αντίξοες συνθήκες», δήλωσε η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου.

Παράλληλα από το Δήμο γίνεται έκκληση προς τους δημότες να συνεχίσουν με την ίδια διάθεση την προσφορά τροφίμων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στο Ριζόμυλο και μέσω του οποίου μπορούν να βοηθιούνται στο θέμα της σίτισης 80 και πλέον άποροι πολίτες και οικογένειες. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανά τακτά χρονικά διαστήματα διαθέτει δωρεάν τρόφιμα στους έχοντες ανάγκη δημότες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου