ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Μια πρόταση που θα φέρει… χρήμα

μια-πρόταση-που-θα-φέρει-χρήμα-663487

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Του Βασίλη Καραμπερόπουλου

Είναι εφεύρεση, έχει αναγνωρισθεί επισήμως και έχει καταχωρηθεί και έρχεται τώρα να μας αποδείξει την ωφέλειά της, αξιοποιώντας ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, στον οποίον απευθύνεται η θεάρεστη πρόταση να εκμεταλλευτεί στη δική του θάλασσα, το «καμάρι» Κεραμιδίου, την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ομως είναι αληθινό, αυτό που εφεύρε ο Κώστας Χριστόπουλος- παντρεύτηκε Βελεστινιώτισα, συνταξιούχος σήμερα, να παραχθεί με απλό μηχανισμό και μικρή δαπάνη ηλεκτρικό ρεύμα από τα κύματα της θαλάσσης που θα μηδενίσει σχεδόν την αντίστοιχη δαπάνη στα νοικοκυριά, αλλά και στο δημοτικό φωτισμό. Όλα τα σχετικά, σχεδιαγράμματα, μετρήσεις, μηχανολογικό και άλλο υλικό, έχουν αποτυπωθεί σε μια ολοκληρωμένη μελέτη που κατατέθηκε αρμοδίως και χορηγήθηκε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και τώρα ζητείται το όργανο, εν προκειμένω ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, να αξιοποιήσει τη θαυματουργή αυτή προσφορά, εφ’ όσον βεβαίως, αποτιμηθεί η εργασία από ειδικούς επιστήμονες κα αποδειχθεί πως το εγχείρημα μπορεί να αποδώσει τα προβλεπόμενα. Και φανταστείτε πόσα οικονομικά ευεργετικό θα είναι για τους δημότες του Δήμου Ρήγα Φεραίου, να πετύχει η προσπάθεια, να έχουν πάμφθηνο ηλεκτρικό ρεύμα να πρωτοπορήσουν στο τομέα αυτό, για να αποδειχθεί πως με μικρή δαπάνη και τεράστια φαντασία και εφευρετικότητα, μπορούν να γίνουν θαύματα.

Η μελέτη όπως πληροφορούμαστε παρέχει όλα τα εχέγγυα για την επιτυχή κατάληξη της πρωτοβουλίας και δίνει ευοίωνες προοπτικές στο επιθυμητό της επιτυχίας, αφού έχουν ερευνηθεί και κοστολογηθεί όλες οι πτυχές του εγχειρήματος, που αποτελεί για μεν τον εφευρέτη τιμή και υπερηφάνεια, για δε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου εφ’ όσον αποδεχθεί την ανάληψη υλοποίησης της εφεύρεσης, τιμητική διάκριση για μια πρωτοβουλία με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης και τεράστιες υλικές απολαβές. Η μελέτη ολοκληρωμένη κατατέθηκε στο Δήμο, θα τεθεί υπ’ όψιν του συμβουλίου και των αρμοδίων κρατικών φορέων για την δυνατότητα αξιοποίησής της και για να προχωρήσει τελικά το έργο θα χρειασθεί η κρατική παρέμβαση, μέσω της Περιφέρειας και του αρμόδιου Υπουργείου. Το θέμα έχει τεθεί, οι προοπτικές να προωθηθεί υπάρχουν και εναπόκειται στη δημοτική αρχή να το διαχειρισθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε ν’ αποβεί τελικά οικονομικά ωφέλιμο, αλλά και εθνικά αποδεκτό, αφού ένας τομέας της εθνικής οικονομίας, ο ενεργειακός, ενισχύεται και αναπτύσσεται με τόσο απλό και αποδοτικό τρόπο. Με την αξιοποίηση της εφεύρεσης ίσως αποδειχθεί πως υπάρχουν τεράστια αποθέματα ενεργειακής προσφοράς με πάμφθηνο και αποδοτικό υλικό, και με μια εξ ίσου καταπληκτική παρέμβαση που θα φέρει πλούτο και θα δικαιώσει τον άξιο εφευρέτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου